Jäsenesittelyssä Admincontrol: Innovaatioita hallitustyöhön ja yritysjärjestelyihin

Blogit

Pohjoismaiden johtava hallitusportaalien ja virtuaalisten datahuoneiden tarjoaja Admincontrol avasi toimiston Suomeen vuonna 2014. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Admincontrolin tuotteet ovat kasvaneet omien alojensa johtajiksi Suomessa. Tuotteillaan Admincontrol helpottaa ja turvaa hallitustyöskentelyä, yhtiöiden hallinnointia ja yritysjärjestelyitä.

Admincontrol perustettiin vuonna 2005 Oslossa tarjoamaan helppokäyttöistä ja tietoturvallista hallitusportaalialustaa. Pian palvelutarjontaa laajennettiin myös due diligence -datahuoneisiin.

Tietoturvalliset ja tehokkaat palveluratkaisut

Admincontrol tarjoaa asiakkailleen kahta eri palvelua. Toiminta aloitettiin hallitusportaalin ensimmäisen version lanseerauksella vuodenvaihteessa 2005–2006, paria vuotta myöhemmin virtuaaliset datahuoneet saivat alkunsa.  Hallitusportaalin avulla tuetaan kaikkia vaiheita hallituksen työskentelyprosessissa, mikä tehostaa työskentelyä huomattavasti kaikkien osapuolten näkökulmasta. Virtuaalisten datahuoneiden avulla voidaan tukea erilaisia yritysjärjestelyitä ja niiden dokumenttien hallintaa. Molempien palveluiden tärkeänä osana on niiden tarjoama tietoturva hallitusten ja yritysjärjestelyiden eri prosesseihin. Yrityksen toiminnan keskiössä onkin tarjota helpoimmat, intuitiivisimmat ja moderneimmat työvälineet, joissa tietoturva-asiat ovat viimeisen päälle kunnossa.

Esimerkiksi hallitustyöskentelystä puhuessa, monissa yhtiöissä tilanne on edelleen se, että yhtiön muu it-infrastruktuuri on vahvasti suojattu, mutta hallitusten jäsenet saattavat saada sensitiivisemmätkin tiedot vain sähköpostilla”, kommentoi Henrikki Hirvonen, Admincontrolin Suomen maajohtaja.

Monipuolinen asiakaspohja

Hallitusportaalien ja virtuaalisten datahuoneiden asiakaskuntaan sisältyy laaja kirjo erilaisia toimijoita. Hallitusportaalillaan Admincontrol palvelee noin kolmannesta Helsingin pörssissä listatuista yhtiöistä, osuuden ollessa muissa Pohjoismaissa tätäkin korkeampi. Asiakaskunta ulottuu myös mm. perheyhtiöihin, julkisomisteisiin yhtiöihin, järjestöihin, yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja säätiöihin. Kohdeasiakkaan liikevaihtoluokka voi olla mitä tahansa noin miljoonan ja miljardien väliltä. Koska hallituksen työskentelytavat ja -prosessit ovat lain velvoittamia, hallitusten toiminta pysyy suhteellisen samanlaisena, vaikka yhtiön koko kasvaa. Näin ollen hallitusportaalit ovat tuotteena hyvin skaalautuvia ja pystyvät palvelemaan laajaa asiakaskuntaa.

Virtuaalisten datahuoneiden asiakaskunta voidaan jakaa neljään kategoriaan: oikeudelliset neuvonantajat, taloudelliset neuvonantajat, yritykset itsessään, sekä pääomasijoittajat ja niiden portfolioyhtiöt, joista viimeisin onkin yksi keskeinen kohderyhmä. Hallitusportaalin avulla voidaan tukea niin pääomasijoittajien kuin niiden omistamien yritysten hallintoa. Virtuaaliset datahuoneet tulevat käyttöön pääomasijoittajien ja niiden portfolioyhtiöiden tehdessä yritysjärjestelyitä.

Kasvua ja menestystä Suomessa

Admincontrolin toiminta ja kasvu Suomessa on alusta lähtien ollut erittäin vahvaa ja molemmat palvelut ovat omien alojensa markkinajohtajia Suomessa. Hallitusportaaleilla palvellaan Suomessa noin 800 organisaatiota ja datahuoneita on käytetty lähes 1500 erilaisessa yritysjärjestelyssä. Oslon pääkonttorin ja Helsingin toimipisteen lisäksi toimistoja löytyy Tukholmasta, Kööpenhaminasta, Glasgow’sta ja Lontoosta. Kaiken kaikkiaan yrityksessä työskentelee noin 130 ihmistä, ja Suomessa toimii 10 hengen tiimi. Admincontrolista tuli osa Visma-konsernia vuonna 2017.

Yrityksen toimintaa ohjaavat arvot smart, passion ja trust: ”Smart kuvaa tavoitettamme toimia fiksusti keskittyen olennaiseen. Passion kuvaa meidän vahvaa yrityskulttuuriamme. Vaikka olemme levittäytyneet useaan eri maahan, toiminnassa korostuu silti vahva yhdessä tekemisen meininki läpi koko yrityksen. Trust kuvaa niin keskinäisiä suhteitamme, kuin suhtautumista asiakkaisiimme. Haluamme olla asiakkaille luotettava kumppani läpi yhteistyön”, kommentoi Hirvonen.

Admincontrol panostaa toiminnassaan jatkuvaan tuotekehitykseen, proaktiivisuuteen, luotettavuuteen ja asiantuntijuuteen. Yritykselle on tärkeää pysyä proaktiivisesti mukana asiakkaidensa projekteissa pyrkien samalla tunnistamaan asiakkaidensa mahdollisia toiveita sekä tarpeita ennakoidusti. Suomessa paljon kiitosta on tullut myös paikallisuudesta: asiakkaiden apuna ja tukena ollaan paikan päällä. Kuluneen kymmenen vuoden aikana yhtiö on onnistunut lunastamaan paikkansa Suomessa ja tasaista vahvaa kasvua on odotettavissa tulevaisuudessakin. Sekä hallitusportaali että datahuoneet ovat tunnettuja ja pidettyjä, kuten myös Admincontrol yhteistyökumppanina.

 

***

Lue lisää yrityksen nettisivuilta.

Lue seuraavaksi

Blogit

Mielipidekirjoitus: Suomi kerännyt miljardin, Ruotsi 61 miljardia – Ratkaisu pääomamarkkinoiden epäsuhtaan olisi kuitenkin olemassa

Vain 22 prosenttia suomalaisten pääomasijoitusrahastojen sijoittajista on ulkomaisia, eurooppalaisen keskiarvon ollessa 72 prosenttia ja Ruotsin 91 prosenttia, kirjoittaa yhdistyksen ESG-…
Lue artikkeli