Vuoden 2024 Kasvunrakentaja-kilpailun finalistien joukossa animaatiotuotantoa, avaruustekniikkaa, ohjelmistopalveluita sekä henkilökohtaisen avun välittämistä

Tiedotteet

Pääomasijoittajat ry:n ja PwC:n Kasvunrakentaja-kilpailun finalistit vuodelle 2024 on valittu! Kasvunrakentaja-kilpailussa etsitään vuoden mielenkiintoisinta ja innostavinta tarinaa pääomasijoittajien suomalaisten kohdeyhtiöiden joukosta. Tänäkään vuonna valinta ei ollut helppo; neljä kasvutarinaa kuitenkin nousi sekä luvuillaan että missiollaan ylitse muiden. Vuoden 2024 finaaliin valittiin Gigglebug, ICEYE, Roima ja Suomen Avustajapalvelut.

Finalistiyrityksistä jokainen erottuu alallaan edelläkävijänä joko Suomessa tai myös kansainvälisellä tasolla. Finalistien tarinat ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta niitä yhdistää tavoite tehdä asiat entistä paremmin ja luoda positiivista muutosta omalla alallaan.

Gigglebug

Gigglebug Entertainment on animaatioihin keskittynyt tuotantoyhtiö. Vuonna 2013 perustettu yhtiö on kehittänyt ja tuottanut omia alkuperäissarjoja, kuten Kikattava Kakkiainen ja Keltainen lumimies, sekä osallistunut erilaisiin kansainvälisiin suurtuotantoihin yhdessä esimerkiksi Disneyn, Netflixin ja Nickelodeonin kanssa. Yhtiön missiona on tuottaa iloa seuraavalle sukupolvelle.

Gigglebugin kasvua on ollut vauhdittamassa muun muassa pääomasijoittaja IPR.VC.

ICEYE

Iceye Oy on vuonna 2014 perustettu avaruustekniikka-alan yritys, joka kehittää SAR-tutkilla varustettuja mikrosatelliitteja ja myy satelliittipohjaista informaatiota. Palvelun avulla voidaan tarjota liki reaaliaikaista tutkakuvaa ajankohdasta ja sääolosuhteista riippumatta. Yhtiö toimii niin hallitusten kuin kaupallisten toimialojen luotettavana kumppanina toimittaen tiedustelutietoa, mikä mahdollistaa yhteisön joustavuutta ja kestävää kehitystä edistävää päätöksentekoa. Yhtiön SAR-mikrosatelliittien dataa voidaan käyttää esimerkiksi satamaliikenteen seurantaan ja öljyteollisuuden vuotojen havaitsemiseen.

Iceyen kasvua on ollut vauhdittamassa muun muassa pääomasijoittaja Lifeline Ventures.

Roima

Roima Intelligence on vuonna 2014 perustettu ohjelmistoalan yritys, jonka missiona on auttaa asiakkaitaan saavuttamaan kestäviä tuloksia digitalisaation avulla. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen tuotannonohjauksen, toimitusketjun- ja logistiikan ohjauksen sekä tuotehallinnan ratkaisuja. Roima palvelee monipuolista asiakaskuntaansa edistyksellisillä, skaalautuvilla ratkaisuillaan Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Roiman kasvua on ollut vauhdittamassa muun muassa pääomasijoittaja Intera Partners.

Suomen Avustajapalvelut

Suomen Avustajapalvelut Oy tuottaa henkilökohtaisen avun palveluita pääosin vammaisille henkilöille, pitkäaikaissairaille ja vanhuksille. Vuonna 2017 perustettu yhtiö on kasvanut verrattain lyhyessä ajassa yhdeksi alansa suurimmista toimijoista Suomessa. Vastuullisuus on keskeinen tekijä yhtiön jokapäiväisessä toiminnassa: toiminnan perusajatus on usko tasavertaisuuteen sekä halu mahdollistaa asiakkailleen juuri oman näköinen elämä laadukkaasti ja asiakkaan omilla ehdoilla, perustuen asiakkaan itsemääräämisoikeuden ja valinnanvapauden kunnioittamiseen.

Suomen Avustajapalveluiden kasvua on ollut vauhdittamassa muun muassa pääomasijoittaja CapMan Growth.

Kasvunrakentaja-kilpailun voittajan valitsee ulkopuolisista asiantuntijoista koostuva tuomaristo Pääomasijoittajat ry:n Finnish PE-VC Summitissa 3.10.2024. Tuomariston jäsenet julkistetaan myöhemmin.

Lue lisää Summitista täältä.

Lue seuraavaksi

Tiedotteet

Pääomasijoittajat nimesivät kohdeyrityksistään 47 potentiaalista pörssilistautujaa

Listautumismarkkinalla on nähty poikkeuksellisen pitkä hiljainen kausi, mutta pääomasijoittajien kohdeyritysten joukosta löytyy runsaasti yrityksiä, joilla on sijoittajiensa mukaan potentiaalia listautua…
Lue artikkeli