Evolver ja Repolar tähtäävät kasvuun

Uutiset

Evolver Fund II pääomasijoitusrahasto on 29. elokuuta 2024 hankkinut osake-enemmistön Repolar Pharmaceuticals Oy:stä. Repolar on suomalainen pihkapohjaisiin hoitotuotteisiin erikoistunut yritys. Kumppanuuden tavoitteena on vauhdittaa Repolarin kansainvälistymistä ja kasvua. Nykyiset omistajat lääketieteen tohtori Arno Sipponen, KTM Lauri Sipponen sekä lääketieteen dosentti Janne Jokinen säilyvät merkittävinä osakkeenomistajina. Myös toimitusjohtaja Paavo Heikkinen jatkaa osakkeenomistajana sekä yrityksen toimitusjohtajana. Repolar on Evolver Fund II ensimmäinen sijoitus.

Repolar Pharmaceuticals perustettiin vuonna 2006 Sipposten lääkäriperheen toimesta. Yhtiö tutkii, kehittää, valmistaa ja markkinoi kuusenpihkan vaikuttaviin ainesosiin perustuvia hoitotuotteita ihmisille ja eläimille. Repolarin ydintuotteet keskittyvät erityisesti haavan- ja ihonhoitoon niin kotikäyttöön kuin ammattilaisillekin. Repolarin tunnetuin tuote on haavanhoitoon tarkoitettu Abilar® Pihkasalva, jota on saatavilla lähes kaikista Suomen apteekeista.

Evolver Equity on pohjoismaisiin pk-yritysjärjestelyihin erikoistunut pääomasijoittaja ja kasvukumppani. Evolverin tuella Repolar pyrkii vakiinnuttamaan vahvan aseman Pohjoismaiden haavanhoitomarkkinoilla sekä laajentamaan läsnäoloaan Euroopan ja maailman vientimarkkinoilla.

Repolarin toimitusjohtaja Paavo Heikkinen on innoissaan kumppanuudesta: ”Tämä on tärkeä askel Repolarin liiketoiminnalle. Vahva keskittyminen tieteelliseen ja kliiniseen tutkimukseen on aina ollut toimintamme ytimessä. Seuraava askeleemme yrityksenä on ottaa käyttöön strategisempi markkinointi- ja brändinrakennustapa, jossa painotetaan asiakas- ja markkinalähtöisyyttä. Olen varma, että tämä kumppanuus mahdollistaa kasvumme vauhdittamisen ja kilpailuasemamme vahvistamisen.”

Lauri Sipponen, perustajaperheen edustaja ja Repolarin hallituksen jäsen: ”Perustajajäseninä olemme tyytyväisiä, että löysimme Evolverin kumppaniksi seuraavalle kasvumatkallemme. Olemme rakentaneet yritystä kärsivällisesti perheemme ja läheisten kollegoidemme, joista on tullut perheenjäseniä, voimalla. Näiden lähes kahden vuosikymmenen aikana Repolar on osoittanut tieteellistä ja kaupallista innovatiivisuutta ja yrityksestä on tullut menestyksekäs Suomessa samalla kun olemme avanneet uudet jakelukanavat Ruotsiin ja Norjaan. Kokeneiden avainhenkilöidemme ja Evolverin kasvun asiantuntijoiden avulla voimme nopeuttaa kasvuamme Pohjois- ja Keski-Euroopassa sekä rakentaa voittavan joukkueen tulevalle yhteiselle matkallemme.”

”Evolverille on ilo ja kunnia olla osa Repolarin kasvumatkaa sekä tukea liiketoimintaa, joka yhdistää luonnon, ihmiset ja eläimet. Olemme syvästi vaikuttuneita yrityksen edelläkävijähengestä, intohimosta ja tieteellisestä asiantuntemuksesta, ja odotamme innolla Paavon ja hänen tiiminsä tukemista tämän suomalaisen menestystarinan kansainvälistämisessä”, sanoo Erik Flodin, Evolver Equityn osakas.

***

Lisätiedot:
Erik Flodin, Evolver Equity, +358 457 575 9151
Paavo Heikkinen, Repolar Pharmaceuticals, +358 50 42 92 611
Lauri Sipponen, +358 50 38 77 444

Lue seuraavaksi

Uutiset

Pääomasijoittaja Saari Partners kirittää Codentoa johtavaksi pohjoismaiseksi Google Cloud -kumppaniksi

Suomen johtavaksi Google Cloud -palvelukumppaniksi ponnistanut Codento vauhdittaa laajentumistaan Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin pääomasijoittaja Saari Partnersin tuella. Viime vuosina Codento…
Lue artikkeli