Pääomasijoittaja Saari Partners kirittää Codentoa johtavaksi pohjoismaiseksi Google Cloud -kumppaniksi

Uutiset

Suomen johtavaksi Google Cloud -palvelukumppaniksi ponnistanut Codento vauhdittaa laajentumistaan Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin pääomasijoittaja Saari Partnersin tuella. Viime vuosina Codento on syventänyt yhteistyötään Google Cloudin kanssa ja kehittänyt voimakkaasti osaamistaan Google Cloud -teknologioissa. Yhtiön kasvustrategiaa siivittää pohjoismaisten asiakasyritysten kasvava kiinnostus Google Cloudia ja tekoälyhankkeita kohtaan. 

Codento, yksi Suomen nopeimmin kasvavista IT-konsulttiyhtiöistä, laajentaa parhaillaan liiketoimintaansa Ruotsiin, minkä jälkeen suunnitelmissa ovat Norja ja Tanska. Pääomasijoittaja Saari Partners tekee investoinnin Codenton kasvuun ja siirtyy enemmistöomistajaksi. Samalla Codenton johtoryhmäläiset vahvistavat omistustaan yhtiössä ja suurin osa henkilöstön nykyisistä omistajista jatkaa henkilöomistajina.  

Innovatiivisia tekoälyn, datan, pilven ja sovelluskehityksen konsultointipalveluita tarjoava Codento on viime vuodet kehittänyt voimakkaasti Google Cloud -kyvykkyyksiään ja rakentanut itselleen vahvan aseman Google Cloud -ekosysteemissä. Palkinnoksi kehitystyöstään yhtiö valittiin huhtikuussa Las Vegasissa Google Cloud -palveluiden Suomen Vuoden kumppaniksi.   

Saari Partnersin ja Codenton tavoite on nopeuttaa yhtiön kasvua ja laajentumista pohjoismaisten asiakkaiden johtavaksi Google Cloud -kumppaniksi paitsi orgaanisesti myös yrityskauppojen kautta. Codento työllistää 45 osaajaa ja sen liikevaihto vuonna 2023 oli 5,3 miljoonaa euroa. Saari Partners on erikoistunut palveluyhtiöiden kasvattamiseen 5 miljoonasta 25 miljoonaan euroon.  

”Olemme päässeet tähän pisteeseen codentolaisten sinnikkäällä työllä, joka on pitänyt myös asiakastyytyväisyyden korkealla tasolla. Saari Partners tuo mukanaan kokemusta konsultointiliiketoiminnasta ja liiketoiminnan kasvattamisesta Pohjoismaissa. Tästä on hienoa ponnistaa viedäksemme suomalaista menestystarinaa naapurimaihimme”, Codenton toimitusjohtaja Anthony Gyursanszky kertoo.  

Codento on syventänyt yhteistyötään Ruotsin Google Cloud -tiimin kanssa vuoden 2024 aikana, ja keskusteluja käydään jo kymmenien potentiaalisten asiakasyhtiöiden kanssa. Yhtiö kartoittaa myös mahdollisia yritysostokohteita Ruotsissa. 

”Meitä innostaa Codentossa sen osaavan johdon kunnianhimoinen sitoutuminen keskittyä haastajan roolissa olevaan Google Cloud -teknologiaan, jonka suosio yritysasiakkaiden keskuudessa kasvaa maailmalla vielä Pohjoismaitakin nopeammin. Codento on oikeaan aikaan tunnistanut muotoutumassa olevan markkinamahdollisuuden, jonka haltuun ottamisessa haluamme auttaa codentolaisia onnistumaan”, Saari Partnersin perustajaosakas Ben Wrede kertoo.  

***  

Codento on Suomessa ja Ruotsissa toimiva Google Cloud -konsultointiyritys, jonka palvelut kattavat datan, tekoälyn, ohjelmistokehityksen ja pilviarkkitehtuurin osa-alueet. Codento on erikoistunut Google Cloud -teknologioihin ja sen tavoitteena on kasvaa pohjoismaisten asiakkaiden johtavaksi Google Cloud -kumppaniksi. Palkinnoksi vahvasta panostuksestaan osaamisen ja edistyksellisten ratkaisujen kehittämiseen yhtiö valittiin huhtikuussa 2024 Las Vegasissa Google Cloud -palveluiden Suomen Vuoden kumppaniksi. Codento auttaa asiakkaitaan saavuttamaan kilpailuetua paremmalla asiakasennakoinnilla, tehokkaammilla toiminnoilla sekä ohjelmistoälykkyydellä. Codenton liikevaihto vuonna 2023 oli 5,3 miljoonaa euroa ja se työllistää 45 osaajaa. 

Lisätietoa: 

Anthony Gyursanszky, toimitusjohtaja, Codento Oy, anthony.gyursanszky@codento.com, 0505067111 

Ben Wrede, perustajaosakas, Saari Partners Oy, ben.wrede@saaripartners.fi, 0405105940 

Lue seuraavaksi

Uutiset

Estonian Food Tech Startup ÄIO Secures €6 Million for Demo Plant Construction

The biotechnology startup ÄIO has raised €6.1 million through venture capital funds Voima Ventures, 2C Ventures, SmartCap and Nordic Foodtech…
Lue artikkeli