Bocap myy salkkuyhtiö Eficoden ennätystuotoin

Bocapin kasvurahaston (”Bocap SME Achievers Fund II”) salkkuyhtiö Eficode Oy on myyty pääomasijoitusyhtiö Investcorpille. Bocap, joka sijoitti Eficodeen keväällä 2018, irtaantuu yhtiöstä kokonaan järjestelyn yhteydessä. Toteutettava järjestely on yritysarvolla mitattuna Bocapin historian suurin. Eficoden perustaja Risto Virkkala ja johto jatkavat yhtiön merkittävinä osakkeenomistajina.

Eficodesta tuli Bocapin sijoitusperiodin aikana Euroopan johtava DevOps-yhtiö ja yksi maailman palkituimmista Atlassian-kumppaneista. Bocapin kasvusijoituksen siivittämänä Eficode on kasvattanut liikevaihtonsa neljässä vuodessa 22 miljoonasta yli 150 miljoonaan euroon ja palvelee nykyään asiakkaitaan 10 eri maassa noin 600 ammattilaisen voimin. Eficoden asiakaskuntaan lukeutuu noin 1400 muun asiakkaan ohella esimerkiksi Volvon, P&G:n, Nokian, The Royal Bank of Scotlandin, Osuuspankin, Vodafonen, ABB:n, Koneen, Rovion ja Vestasin kaltaisia kansainvälisiä suuryhtiöitä.

Bocapilla on ollut kunnia olla osana Eficoden päätähuimaavaa kasvutarinaa ja todistaa, kuinka Eficode on kehittynyt matkallaan suomalaisesta IT-yhtiöstä Euroopan johtavaksi DevOps-toimijaksi. Tiivis yhteistyö Eficoden kunnianhimoisen tiimin kanssa on ollut todella antoisaa, ja sijoitusperiodin alussa luotua globaalia strategiaa on toteutettu erinomaisesti!” kommentoi Bocapin sijoitusjohtaja Vilma Torstila.

Eficode on jälleen kerran hieno esimerkki yrittäjävetoisesta suomalaisesta menestystarinasta, jossa kansainvälistymistä on vauhditettu konseptillamme. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, mitä tulevaisuus tuo Eficodelle ja sen lahjakkaalle tiimille tullessaan!” toteaa Bocapin perustajaosakas Julianna Borsos.

Eficoden perustaja Risto Virkkala on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Bocapin kanssa: ”Yhteistyö Bocapin kanssa oli sujuvaa alusta lähtien. Heidän tiimillään oli kyky tukea meitä voimakkaasti yhtiön eri kasvuvaiheissa. Yhteisellä taipaleellamme teimme hurjan kasvuloikan, jonka aikana laajensimme toimintaamme 10 maahan!”

Järjestelyn edellytyksenä ovat tavanomaiset toteutusehdot ja viranomaishyväksynnät. Järjestelyn odotetaan toteutuvan vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä ja osapuolet ovat sopineet, ettei siihen liittyviä yksityiskohtia julkisteta.

Lisätietoja

Vilma Torstila, sijoitusjohtaja & osakas, Bocap, +358 40 547 4010, vilma@bocap.fi
Ilari Nurmi, toimitusjohtaja, Eficode, +358 40 577 5084, ilari.nurmi@eficode.com

Bocapista lyhyesti

Bocap Private Equity Oy on johtava suomalainen riippumaton pääomasijoitusrahastoja hallinnoiva yhtiö, jonka missiona on vauhdittaa kilpailukykyisten suomalaisten pk-yritysten kasvua paitsi pääomittamalla myös tarjoamalla strategista ja operatiivista tukea. Bocapin rahasto oli perustettaessa v. 2012 Suomen ensimmäinen vain vähemmistösijoituksia suomalaisiin yrittäjävetoisiin, kannattaviin, 4–50 miljoonaa euroa vaihtaviin ja voimakkaasti kasvaviin listaamattomiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin tekevä rahasto. Nykyään rahastoja on kolme (”Bocap PK Arvonkasvattajat I, II ja III”). Bocapin salkkuyhtiöt ovat tähän mennessä työllistäneet yli 5000 henkeä pääosin Suomessa ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 400 miljoonaa euroa. Bocapin sijoittajina on pääosin suomalaisia institutionaalisia sijoittajia, säätiöitä sekä menestyneitä yrittäjiä ja näiden sijoitusyhtiöitä.

Lisätietoja Bocapin nettisivuilta: www.bocap.fi.