Bocapin salkkuyhtiö Netox on myyty

Bocapin kasvurahasto ”Bocap SME Achievers Fund II” on myynyt koko omistuksensa tietoturvapalveluiden edelläkävijästä Netox Oy:stä suomalaiselle pääomasijoitusyhtiölle.

Bocapin ja Netoxin yhteisen kasvutarinan keskiössä on ollut voimakas orgaaninen kasvu sekä tietoturvapalvelujen laajentaminen. Bocap sijoitti Netoxiin huhtikuussa 2019, ja yhtiön liikevaihto on noussut noin kolme vuotta kestäneen sijoitusperiodin aikana viidestä miljoonasta eurosta yli 20 miljoonaan euroon. Kasvutarinan keskeisenä teemana on ollut vahva fokusoituminen kokonaisvaltaisiin kyberturvapalveluihin hyödyntämällä yhtiön asiakaslähtöistä ja joustavaa liiketoimintamallia.

Netoxin kasvun on mahdollistanut yhtiön sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö sekä alan johtavat teknologiatoimittajat kuten Microsoft, Lenovo, IBM ja Cisco. Laajentamalla palvelutarjoamaansa ja kasvattamalla henkilöstömääräänsä Netox onkin lyhyessä ajassa saavuttanut aseman yhtenä Suomen kyberturvamarkkinan johtavana toimijana.

Netoxin kasvupyrähdys pienestä paikallisesta toimijasta erittäin kilpaillun IT-markkinan valtakunnalliseksi ja kokonaisvaltaiseksi palveluntarjoajaksi on upea saavutus. On ollut kunnia saada työskennellä Netoxin perustajien, johdon ja muun henkilöstön kanssa”, toteaa Bocapin sijoitusjohtaja ja osakas Angelo Moita.

Netoxin toimitusjohtaja Mikko Luhtaniemi on todella tyytyväinen yhteistyöhön Bocapin kanssa. ”Bocap tuli vauhdittamaan Netoxin kasvutarinaa vuonna 2019. Bocapin tuella ja osaamisella on ollut merkittävä rooli Netoxin kasvutarinassa”.

Järjestelyssä Netoxin seuraavan kasvuvaiheen sijoittajaksi ja enemmistöomistajaksi tulee CapMan Buyout XI -rahasto. Yhtiön perustajat ja Bocapin tiimi toteavat ilolla, että yhtiön omistus pysyy edelleen Suomessa. Kaupan osapuolet eivät julkista kaupan hintaa. Kauppa saatetaan loppuun heinäkuun aikana.

Lisätietoja:

Bocap Private Equity Oy

Angelo Moita, sijoitusjohtaja & osakas, puh. 044 231 9370, angelo@bocap.fi

Julianna Borsos, hpj & perustajaosakas, puh. 050 386 3530, julianna@bocap.fi