Kestävää kasvua yritysten kaikkiin vaiheisiin

Tavoitteenamme on, että Suomeen saadaan enemmän uusia ja nopeasti kasvavia teknologia-alan huippuyrityksiä ja laaja ja kilpailukykyinen keskisuurten, hyvin työllistävien yritysten joukko. Haluamme, että Suomi on paras paikka yrittäjille, osaajille ja sijoittajille. Näin rakennamme yhdessä kestävää kasvua ja työtä Suomeen.

Startupit ovat jatkossa yhä merkittävämpiä työllistäjiä ja yrityskentän suunnannäyttäjiä – esimerkiksi Woltin seitsemän vuoden kasvuloikka ideasta suuryritykseksi todistaa sen. Nämä uudet teknologiayritykset luovat ympärilleen kokonaan uusia toimialoja, osaamiskeskittymiä ja vahvistavat Suomen asemaa uusien teknologioiden kärkimaana.

Kasvuhaluiset keskisuuret yritykset luovat työtä kaikkialle Suomeen. Ne vauhdittavat vientiä ja vahvistavat yrityskenttää. Niiden joukosta nousee myös Helsingin pörssiin uusia tulokkaita, jolloin omistajajoukkoon pääsevät mukaan myös suomalaiset osakesäästäjät.

Kasvua tarvitaan kaikkiin yritysten vaiheisiin:

Enemmän uusia startup-yrityksiä

Tavoitteenamme on, että Suomi on Euroopan kärkipaikalla uusien startupien määrässä. Tällä hetkellä olemme sijalla viisi, eli vielä on kirittävää. Lisäpanostuksia tarvitaan yrittäjyysosaamiseen, innovaatioihin ja niiden kaupallistamiseen.

Lisää yksisarvisia tienraivaajia

Startup-ekosysteemissä tavoitellaan sitä, että vuosi 2030 on Suomessa satasen vuosi – eli täällä on silloin sata startupia, joiden liikevaihto ylittää sadan miljoonan rajapyykin. Uusista innovaatioista ja hyvistä tiimeistä voi parhaimmillaan kasvaa supermenestyviä ankkuriyrityksiä, jotka luovat ympärilleen myös osaamiskeskittymiä. Suomeen on kesään 2022 mennessä rakennettu yksitoista yksisarvista, eli yli miljardin arvoista startupia, ja haluamme niitä lisää.

Maakuntien työllistäjiä

Haluamme, että koko Suomi kasvaa, kehittyy ja työllistää. Suomessa on lukuisia perinteisten toimialojen yrityksiä, joilla olisi rahkeita kasvaa nykyistä vauhdikkaammin. Näiden yritysten kasvua on vauhditettava. Pääomasijoittaja kokeneena omistajana tuo mukanaan tarvittavaa kasvuosaamista.

Mittelstand-luokan yrityksiä

Tavoitteenamme on, että Suomen keskisuurten yritysten joukko kasvaa ja vahvistaa kotimaista yrityskenttää. Tämä edellyttää osaavaa pääomaa ja yrittäjämyönteistä päätöksentekoa.

Tutustu tästä päättäjille suunnattuun tietopakettiin, josta löydät muun muassa vaalitavoitteemme.