Pääomasijoitusyhtiö Maki.vc julkaisee sadan miljoonan euron rahaston syväteknologia ja brändivetoisille kasvuyrityksille

Helsinkiläinen Maki.vc julkaisee toisen rahastonsa 14. syyskuuta. Rahasto on kooltaan 100 miljoonaa euroa ja se sijoitetaan aikaisen vaiheen kasvuyrityksiin.

Maki.vc on syväteknologiaan ja brändivetoisiin startup-yrityksiin keskittynyt pääomasijoitusyhtiö. Uuden rahaston takana on yli 70 yksityissijoittajaa. Monet heistä ovat itse kokeneita yrittäjiä kuten Wisen perustaja Taavet Hinrikus, Teleportin perustaja Sten Tamkivi, Supercellin perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen, Small Giant Gamesin hallituksen puheenjohtaja Timo Soininen, Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen ja Seriouslyn toimitusjohtaja ja perustaja Petri Järvilehto.

Maki.vc:n ensimmäinen, 80 miljoonan euron rahasto julkistettiin vuonna 2018 ja rahastosta on sijoitettu muun muassa puuvillalle vaihtoehtoja kehittävään yritykseen Spinnovaan, kvanttiteknologiayritys IQM:ään sekä ruotsalaiseen, tuotteiden ilmastovaikutuksia laskevaan alustaan, CarbonCloudiin.

“Meillä on globaali sijoitusmandaatti ja etsimme erityisesti sinnikkäitä kasvuyrittäjiä, jotka pyrkivät mullistamaan toimialoja. Yhteistä kiinnostaville syväteknologia- ja brändivetoisille kasvuyrityksille on niiden tapa etsiä ratkaisuja suuriin ongelmiin”, Maki.vc:n perustajaosakas Ilkka Kivimäki sanoo.

Uudesta rahastosta on jo sijoitettu seitsemään yhtiöön. Näihin kuuluvat muun muassa brittiläinen Baseimmune, joka kehittää alustaa rokotteiden suunnittelua sekä antigeenien löytämistä varten, ruokateknologiayritys Volare, joka kehittää elintarviketuotannon sivuvirroista proteiinia, Fintech-yritys Zevoy, joka on lanseerannut yrityksille suunnatun uudenlaisen kulujenhallintaratkaisun sekä optiikka-alan startup PixieRay.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt Ilkka Kivimäelle:

Reetta Heiskanen
reetta@maki.vc
+358-44-3269902
Alusta- ja markkinointipäällikkö, Maki.vc