Verso Capital sijoittaa Vetrospaceen, viruksettomien työtilojen suunnittelun edelläkävijään

Vetrospace vastaa turvallisten työ- ja kokoustilojen kasvavaan tarpeeseen osana globaalia pyrkimystä palata toimistoille. Yrityksen tilat on varustettu patentoidulla CME-teknologialla, joka tuhoaa haitallisia bakteereja, viruksia ja hiukkasia ilmasta ja pinnoilta 99,9-prosenttisesti.

Verso Capital hankkii enemmistöosuuden Vetrospacesta kiihdyttääkseen yhtiön kansainvälistä laajentumista ja monipuolistaakseen sen tarjontaa uusille tuotesegmenteille.

Vetrospace tarjoaa julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioille moduulirakenteisia tiloja, joiden rakentamisen lähtökohtina ovat turvallisuus, tuottavuus ja toimivuus. Yrityksen ISO-7-puhdastilasertifioidut työtilat ovat ainutlaatuisia mikroympäristöjä, jotka rajoittavat haitallisten bakteerien, virusten ja hiukkasten leviämistä sekä tuhoavat niitä aktiivisesti ilmasta ja pinnoilta. Tiloissa on myös alan ylivertaisin ilmanlaatu ja äänieristys, jotka auttavat parantamaan tuottavuutta kokopäiväisessä työskentelyssä.

Johtavien kansainvälisten B2B-yritysten rakentamiseen erikoistunut suomalainen pääomasijoitusyhtiö Verso Capital ilmoitti tänään hankkineensa Vetrospacesta enemmistöosuuden ja tehneensä merkittävän kasvusijoituksen yhtiöön. Verso Capital on aktiivinen omistaja, joka luo pitkän aikavälin kestävää kasvua ratkaisemalla yhdessä toimivan johdon kanssa kasvuun ja kannattavuuteen liittyviä haasteita. Verso Fund III:n sijoitus auttaa nopeuttamaan yhtiön kansainvälistä laajentumista ja levittäytymistä uusiin asiakassegmentteihin. Laajentumisen vauhdittajana on johtavien globaalien yritysten pyrkimys tarjota henkilöstölleen ja asiakkailleen turvallisia ja tuottavuutta lisääviä työ- ja kokousympäristöjä.

Jouko Urpolahti perusti Vetrospacen luodakseen teknisesti ylivertaisen modulaarisen tilan, joka soveltuu sen erinomaisen äänieristyksen ja ilmanlaadun ansiosta käytettäväksi koko työpäivän ajan. Teknologian tutkimuskeskus VTT on testeissään selvittänyt Vetrospacen kontrolloidun mikroympäristön tuotteiden kykyä vähentää bakteereja, viruksia ja epäpuhtauksia. Tuotteissa yhdistyvät ISO-7-puhdastilojen ilmanlaatu, fotonidesinfiointi sekä fotokatalyyttinen pinnoite. Vetrospacen nykyisiin asiakkuuksiin Euroopassa ja Yhdysvalloissa kuuluu muun muassa yksi Yhdysvaltojen johtavista investointipankeista, lukuisia merkittäviä pörssiyhtiöitä eri toimialoilta sekä useita sairaaloita Euroopassa.

”Turvallisempien ja tuottavampien työtilojen tarve oli olemassa jo ennen pandemiaa, mutta sen myötä työntekijöiden ja asiakkaiden terveyden ja turvallisuuden varmistamisen tärkeys on korostunut erilaisissa kokous- ja työtilanteissa. Vetrospacella on ainutlaatuinen mahdollisuus vastata tähän tarpeeseen tiloilla, jotka vähentävät haitallisia viruksia, bakteereja ja hiukkasia jopa 99-prosenttisesti, ja mahdollistavat paremman tuottavuuden alan johtavan äänieristyksen ja ilmanlaadun – myös huonekohtaisen ilmastoinnin – ansiosta. Odotamme innolla yhteistyötä Vetrospacen tiimin kanssa kiihdyttääksemme yhtiön kansainvälistä kasvua”, sanoo Anssi Kariola, Verso Capitalin Managing Partner.

”Olemme innoissamme ottamassa seuraavia kasvuaskeleita yhdessä Verson tiimin kanssa. Vetrospacella on ainutlaatuinen tuotevalikoima, mutta kansainvälistä kasvua kiihdyttävistä resursseista on ollut pulaa. Lisärahoituksen avulla voimme vauhdittaa myyntitoimintaamme useilla rekrytoinneilla sekä kotimaassa että kansainvälisesti, kun taas Verson tiimi voi auttaa meitä kehittämään kokonaisliiketoimintaamme tietämyksellään ja osaamisellaan”, sanoo Vetrospace Oy:n toimitusjohtaja Jouko Urpolahti.

Vestra Advisors on toiminut Verso Capitalin oikeudellisena neuvonantajana ja Hill Advisors taloudellisena neuvonantajana. Vetrospacen oikeudellisena neuvonantajana on toiminut DLA Piper ja Carner neuvonantajana yritysjärjestelyssä.

Verso Capital

Verso Capital on kasvuvaiheen buyout-sijoittaja, joka on erikoistunut carve-out-hankkeisiin ja monimutkaisiin liiketoimintajärjestelyihin. Sijoitamme eurooppalaisiin B2B-yrityksiin ja liiketoimintoihin, joilla on selkeää kasvupotentiaalia ja enimmillään 50 miljoonan euron liikevaihto, mutta kasvua hidastavia pullonkauloja. Tiimillämme on kokemusta yli sadasta toteutetusta carve-out- ja M&A-transaktiosta – meillä on tarvittava osaaminen ja metodologia hankalienkin transaktioiden toteuttamiseksi nopeasti ja tehokkaasti. Olemme tyypillisesti enemmistöomistajana sijoituskohteissamme ja käytämme merkittävästi aikaa yhdessä yhtiön johdon kanssa ratkaistaksemme yhtiön kasvun ja kannattavuuden pullonkauloja. Verso Capital hallinnoi yhteensä 160 miljoonan euron pääomaa kolmessa rahastossa. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tukholmassa ja Münchenissä.

Vetrospace Oy

Vetrospace on julkiselle ja yksityiselle sektorille suunnattujen turvallisten ja toimivien modulaaristen mikroympäristöjen suunnittelun edelläkävijä. Yhtiön patentoima SafeAir3-teknologia luo ainutlaatuisen kontrolloidun mikroympäristön, eliminoi 99,9 % haitallisten bakteerien, virusten ja hiukkasten leviämistä ilmasta ja pinnoilta. Alan johtava ilmanlaatu ja äänieristys parantavat tuottavuutta koko päivän ajan.

Lisätietoja:

Anssi Kariola, Verso Capital
+358 50 589 0520
anssi.kariola@versocapital.com
www.versocapital.com

Jouko Urpolahti, Vetrospace
jouko.urpolahti@vetrospace.com
+358 50 521 9826
www.vetrospace.com

www.versocapital.com