Voima Venturesin sijoitus: Suomalainen valosensoriyhtiö ElFys keräsi 3 miljoonan euron rahoituksen tuotannon skaalaukseen elektroniikka-alan tarpeisiin

ElFyksen kehittämät valodiodit eli valoa mittaavat anturit ovat tärkeä osa terveyttä mittavien älylaitteiden ja -kellojen toimintaa. Tänään julkistettu 3 miljoonan euron rahoitus on suunnattu tuotannon skaalaamiseen ja vastaamaan erityisesti kasvavaan terveyden mittauslaitteiden kuten älykellojen kysyntään. Kierroksen ankkurisijoittaja on Metaplanet Holdings yhdessä yhtiön nykyisen kasvurahoittajan Voima Venturesin kanssa. Kierroksessa sijoittajina mukana ovat myös muun muassa Oura -älysormuksen takana olevan yrityksen Oura Health:in perustajat.

Espoo, Suomi. Valodiodit ovat tarkkoja valoantureita, joita käytetään yleisimmin elektronisissa laitteissa, kuten älykelloissa, sykemittareissa ja muissa päälle puettavissa älylaitteissa. Nykyään yhä useammat ihmiset haluavat seurata terveyttään, ja valoantureiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa.

ElFyksen teknologian herkkyyden ja energiatehokkuuden ansiosta terveydentilan seurantalaitteiden suorituskykyä voidaan merkittävästi parantaa. Juuri valodiodit ovat usein rajoittava tekijä parempien ja tarkempien mittaustulosten saavuttamiseksi. Tämän lisäksi herkempi valodiodi mahdollistaa pidemmän akun keston.

“Asiakkaamme näkevät teknologiamme tuoman lisäarvon, mutta emme ole vielä pystyneet skaalaamaan tuotantoa tarpeeksi isoihin määriin. Nyt pääsemme vihdoin ottamaan tämän odotetun askeleen ja palvelemaan asiakkaitamme ja viime kädessä loppukäyttäjiä kokonaisvaltaisesti paremmilla tuotteilla”, kertoo Mikko Juntunen, ElFyksen toimitusjohtaja ja perustaja.

“Terveysmittarien kuten älykellojen, -sensorien ja -sormusten markkina kasvaa kovaa vauhtia. ElFyksen teknologialla on mahdollisuus olla olennaisessa roolissa parantamassa puettavien terveystuotteiden antaman datan laatua”, kertoo Rauno Miljand, Metaplanet Holdingsin toimitusjohtaja.

ElFys lyhyesti

ElFys valmistaa äärimmäisen herkkiä valodiodeja, jotka pystyvät keräämään käytännössä kaikki niihin osuvat valonsäteet. Teknologian avulla pystytään parantamaan minkä tahansa valon mittaukseen perustuvan sovelluksen tai laitteen suorituskykyä. Nämä sovellukset vaihtelevat älykelloista lääketieteelliseen kuvantamisen kautta aina itse ajaviin ajoneuvoihin. ElFyksen valodiodien huikea suorituskyky perustuu yhdistelmään moderneja MEMS nanoteknologiaa ja ALD-teknologiaa. Yhtiö perustettiin elokuussa 2017 ja sen kahdeksan työntekijää edustavat neljää eri kansallisuutta ja pystyvät palvelemaan asiakkaita sujuvasti seitsemällä eri kielellä. Yhtiöllä on jo yli 40 asiakasta kolmessatoista maassa.

Mikko Juntunen
Toimitusjohtaja
mikko.juntunen@elfys.fi
+358 40 860 9663