Tummanvihreä ja naisvetoinen – Jäsenesittelyssä Greencode Ventures

Blogit

Hiljattain rahastonsa julkaissut Greencode Ventures on Suomen pääomasijoituskentässä tuplaharvinaisuus: VC-yhtiö on Suomen ensimmäinen, joka keskittyy puhtaasti vihreän siirtymän vauhdittamiseen, jonka lisäksi se kuuluu naisvetoisten pääomasijoitusyhtiöiden harvalukuiseen joukkoon. Greencoden tiimin visiona on tulevaisuus, jossa ”vihreä” on yhteiskunnan kasvumoottori.

Vuoden 2022 lopussa perustettu Greencode Ventures tekee aikaisen vaiheen vähemmistösijoituksia suomalaisiin ja eurooppalaisiin startuppeihin, jotka hyödyntävät nopeasti skaalaavia ja pääomatehokkaita digitaalisia ratkaisuja maailman isoimpien ongelmien selättämiseksi ja vihreän siirtymän kiihdyttämiseksi.

Innovatiiviset yritykset ovat avainasemassa kasvihuonepäästöjen vähentämisessä, jotta nettonollaan päästään riittävän nopeasti. Ratkaisut, jotka lyhyessä ajassa saavat tulosta aikaan, keskittyvät tyypillisesti parantamaan ja tehostamaan olemassa olevaa teknologiaa, infrastruktuureja ja liiketoimintoja. Esimerkkeinä toimivat sähköistyvän liikenteen käyttöönoton kiihdyttäminen tai tuulivoimapuistojen infrastruktuurin tehostaminen, jotta energiaa saadaan enemmän.

”Vihreä siirtymä tarjoaa valtavan investointimahdollisuuden, joka edesauttaa ilmastonmuutoksen torjumista vuoteen 2050 mennessä. Haluamme tehdä sen, mikä on mahdollista jo nyt. Konkreettinen ja pragmaattinen vaikutus nyt on meidän näkökulmastamme jopa tärkeämpää kuin paperipotentiaali joskus vuosikymmeniä myöhemmin”, kertoo Greencoden venture partner Karin Henriksson.

Kansainvälisiä verkostoja ja substanssiosaamista

Greencoden ydintiimi koostuu viidestä kestävän liiketoiminnan ja vihreän siirtymän ammattilaisesta, joilla on vahva kokemus liiketoiminnan kasvattamisessa.

Perustaja Kaisa Hietala on kokonaisten teollisuuden alojen transformisti, joka on toiminut keskeisessä roolissa, kun Nestettä muutettiin maailman suurimmaksi uusiutuvien tuotteiden tuottajaksi. Hietalalla on syvä ymmärrys suurten yritysten tarpeista vihreän siirtymän vauhdittamiseksi, mikä on valtava etu, kun Greencode etsii parhaita startuppeja tuomaan ratkaisuja näihin tarpeisiin.

Toinen perustajista Terhi Vapola omaa vahvan operatiivisen johtamiskokemuksen vihreästä teknologiasta, digitalisaatiosta, kansainvälistymisestä ja liiketoiminnan kasvattamisesta. Vapola perusti, johti ja kasvatti energiamurroksen vauhdittamiseen keskittyvän Helen Venturesin.

Muita avainhenkilöitä ovat Ines Bergmann-Nolting, jolla on yli 15 vuoden kokemus pääomasijoittamisesta ja energia-alan kehittämisestä vihreän siirtymän kiihdyttämiseksi, Karin Henriksson, joka on työskennellyt kestävyyden ja liiketoimintaetiikan parissa koko uransa ajan sekä sarjayrittäjä Manuel Heckmann, joka on EcoG:n perustaja ja entinen COO.

Greencode Ventures erottuu alan muista toimijoista substanssiosaamisellaan ja kokemuksellaan Euroopan ilmastoteknologian, energian, mobiliteetin ja kestävyyden startup-ekosysteemeistä. Lisäksi yhtiön monitahoiset verkostot Euroopassa ja Yhdysvalloissa tarjoavat ainutlaatuista arvoa startupeille. Laaja kokemus hallitustyöskentelystä ja operatiivisesta johtamisesta juuri tällä toimialakentällä auttaa salkkuyhtiön kasvuvauhdin konkreettisessa sparrauksessa.

Tällä hetkellä Greencode Ventures toimii kaikissa kolmessa vihreän teknologian ”tech-hubissa”: Helsingin pääkonttorin lisäksi toimistot sijaitsevat Tukholmassa ja Munchenissä sekä energia-alan keskittymässä, Essenissä.

”Verrattuna moneen muuhun pääomasijoittajaan, me olemme kansainvälinen tiimi ”from the get-go”, jolloin pystymme heti tarjoamaan todella vahvat linkit eri maiden ekosysteemeihin ja siten avaimet salkkuyhtiöiden kansainväliseen kasvuun”, Henriksson tiivistää.

Greencoden visiona on tulevaisuus, jossa ”vihreä” on yhteiskunnan kasvumoottori ja kaikki menestykkäät yritykset – isot ja pienet – ovat kestäviä toiminnassaan. Yhtiö haluaa olla johtava pääomasijoittaja tämän muutoksen mahdollistamiseksi.

 

Lue lisää Greencoden nettisivuilta.

Lue seuraavaksi

Blogit

Talous, kilpailukyky ja geopolitiikka - Europarlamenttivaalit pääomasijoitusalan näkökulmasta

Viikko sitten vietettiin Eurooppa-päivää, jolloin juhlistetaan Euroopan rauhaa ja yhtenäisyyttä. Teema tuntuu heikentyneessä turvallisuustilanteessamme ajankohtaisemmalta kuin koskaan. Lisäksi Euroopan parlamenttivaaleihinkin…
Lue artikkeli