Suomalais-virolainen Trind VC keräsi 55 miljoonan euron rahaston sijoitettavaksi kuluttajalähtöisiin kasvuyrityksiin

Uutiset

HELSINKI (27.9.2022) – Suomalais-virolainen pääomasijoitusyhtiö Trind VC on kerännyt 55 miljoonan euron rahaston. Kyseessä on yhtiön toinen rahasto. Trind VC aikoo sijoittaa neljässä vuodessa 30–40 startupiin Suomessa, Baltian maissa ja muualla Euroopassa. Rahastoon sijoittivat muun muassa Euroopan investointirahasto (EIF), Suomen Teollisuussijoitus (Tesi) ja Swedbankin sijoitusyhtiö.

“Olemme hyvin tyytyväisiä rahastoomme. Tähtäsimme 50 miljoonaan euroon, mutta keräsimme hieman yli tavoitteen – kiitos sijoittajien uskosta meihin. Luottamuksen osoituksena suurin osa ensimmäisen rahaston sijoittajistamme sijoittivat myös toiseen rahastoon. Olemme iloisia saadessamme mukaan alueen merkittävimpiä institutionaalisia sijoittajia sekä enkelisijoittajia”, kertoo Trind VC:n osakas Reima Linnanvirta.

Linnanvirta siirtyy Trind VC:n osakkaaksi toimittuaan kaksi vuotta Suomen enkelisijoitusyhdistyksen (FiBAN) hallituksen puheenjohtajana.

“Suomi ja Viro ovat Euroopan vahvimpia ja mielenkiintoisimpia alueita sijoittajille, sillä alueen vahva startup-ekosysteemi synnyttää jatkuvasti uusia menestystarinoita. Me aiomme jatkaa aktiivisesti sijoittamista hyviin yhtiöihin myös talouden käännyttyä laskuun”, Linnanvirta jatkaa.

Toisin kuin monet muut alueen pääomasijoittajat, Trind VC aikoo keskittyä kasvuyrityksiin, joiden ansaintamallit perustuvat kuluttajalähtöisiin tuotteisiin ja palveluihin. Trind VC sijoittaa myös yhtiöille myyviin kasvuyrityksiin, mikäli kohdeyhtiön liiketoiminta perustuu suuriin asiakasmääriin.

Trind VC:n sijoitusstrategian kulmakivi on data. Kuluttajille ja yhteisöille teknologiaa luovat kasvuyritykset keräävät huomattavasti enemmän reaaliaikaista dataa asiakaskäyttäytymisestä, sillä pieniä ostoja tapahtuu paljon. Yritykset voivat siis tehdä enemmän tietoon perustuvia päätöksiä juuri silloin, kuin datassa havaitaan muutoksia esimerkiksi kulutuskäyttäytymisen osalta.

“Sijoitusstrategiamme on oikeastaan aika suoraviivainen. Sijoitamme yrityksiin, joilla on liiketoimintaa tai selkeitä merkkejä mahdollisesta liiketoiminnasta tarpeeksi isolla markkinalla. Hyödynnämme dataa sekä sijoituspäätöksissä että yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä. Kuluttajalähtöiset kasvuyritykset eivät saa yhtä helposti alkuvaiheen rahoitusta kuin B2B-yritykset – me toimimme heidän kasvun mahdollistajina”, kertoo  Trind VC:n toimitusjohtaja Joel Aasmäe.

Ensimmäisellä rahoituskierroksella Trind VC sijoittaa 100 000 eurosta miljoonaan euroon. Jatkorahoituskierroksiin Trind VC sijoittaa enintään viisi miljoonaa euroa. Trind VC voi vetää sijoituskerroksia Pohjoismaissa ja Baltian maissa – muualla Euroopassa Trind VC syndikoituu paikallisten sijoittajien kanssa. Lisäksi Trind VC haluaa jatkaa sijoittamista enkelisyndikaattien kanssa, sillä sieltä voidaan ammentaa osaamista kasvuyritysten hallituksiin.

”Trindin taustajoukot tuovat tuoreella rahastollaan verkostonsa ja B2C-osaamisensa suomalaisten yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tueksi. Sen lisäksi hallinnoijalla on taustallaan kattava verkosto enkelisijoittajia, ja se nauttii arvostusta niiden keskuudessa. Trindillä on siis myös rooli suomalalaisen enkeliverkoston ja VC-sijoittajien yhteistyön lisäämisessä”, sanoo Tesin sijoituspäällikkö Enni Rautio. 

Ennen sijoituspäätöstä Trind VC tekee yrityksestä ESG-selvityksen varmistaakseen, että yrityksessä toimitaan vastuullisesti ja eettisesti niin ihmisten, ympäristön kuin hallinnon näkökulmasta. Salkkuyritysten myös odotetaan raportoivan ja seuraavan ESG-toimiensa kehitystä. Lisäksi Trind VC aikoo allokoida siivun sijoituksistaan ympäristöä auttaviin kasvuyrityksiin.

Trind VC:n perustivat vuonna 2018 Tallinnassa Joel Aasmäe, Kimmo Irpola, Taavi Lepmets ja Ivar Siimar. Perustajakumppanit ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 1999, ja he olivat mukana perustamassa Baltian ensimmäistä riskipääomarahastoa New Economy Venturesia. Trind VC on aiemmin sijoittanut muun muassa virolaiseen Fractoryyn, vuonna 2022 56 miljoonaa keränneeseen Ready Player Me -peliyritykseen, sekä suomalaisiin Neural DSP -yritykseen ja Jobillaan.

Lisätietoja medialle:

Kuvat ja lisämateriaalit medialle 

Reima Linnanvirta

Osakas, Trind VC

+358 50 5381606

reima@trind.vc

Trind VC

Trind VC:n perustivat vuonna 2018 Tallinnassa Joel Aasmäe, Kimmo Irpola, Taavi Lepmets ja Ivar Siimar. Perustajakumppanit ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 1999, ja he olivat mukana perustamassa Baltian ensimmäistä riskipääomarahastoa New Economy Venturesia. Trind VC:llä on toimistot Helsingissä, Tallinnassa ja Münchenissa.

Trind VC on sijoittanut muun muassa virolaiseen Fractoryyn, vuonna 2022 56 miljoonaa keränneeseen Ready Player Me -peliyritykseen, sekä suomalaisiin Neural DSP -yritykseen ja Jobillaan.

Lue seuraavaksi

Uutiset

MB Rahastot tukemaan Neomoren kasvua

MB Rahastot sijoittaa SAP-toiminnanohjausjärjestelmään erikoistuneeseen IT-konsultointiyhtiö Neomoreen tukeakseen yhtiön kasvutarinaa. Neomoren toimitusjohtaja Kristian Rantakoski jatkaa järjestelyn jälkeen yhtiön merkittävänä omistajana…
Lue artikkeli