Bertin Technologies ostaa Environics Oy:n

Uutiset

Bertin Technologies ostaa Environics Oy:n muodostaen Euroopan johtavan toimijan CBRN-uhkien tunnistamisessa (Chemical, Biological, Radiological and Nuclear). Yrityskaupan toteuduttua Bertin Technologies voi tarjota viranomaisille ja puolustusteollisuudelle erittäin laajan tuotteiden ja integroitujen järjestelmien tarjonnan yhdistämällä yhtiöiden nykyiset tuotetarjonnat. Samanaikaisesti yrityskauppa vahvistaa eurooppalaista kykyä kehittää ja valmistaa kriittisiin toimintoihin liittyviä tuotteita ja järjestelmiä.

Environics Oy kehittää ja toimittaa CBRN-uhkien tunnistamisessa (Chemical, Biological, Radiological and Nuclear) käytettäviä laitteita ja järjestelmiä. Yhtiön tuotteita ja ratkaisuja käytetään yli 50 maassa tunnistamaan uhkia ja suojaamaan sekä siviiliväestöä että viranomaistoimijoita henkeä ja terveyttä vaarantavilta CBRN-tilanteilta. Yhtiö on kehittänyt CBRN-uhkien tunnistamiseen oman teknologian ja hyödyntää tätä tuotteissaan ja ratkaisuissaan.

Yrityskaupan yhteydessä koko yhtiö tytäryhtiöineen siirtyy Bertin Technologies:n omistukseen, muodostaen CBRN-osaamiskeskuksen konsernille. Ranskalaisomisteinen Bertin Technologies täydentää tällä yrityskaupalla tuotetarjonnan lisäksi tuotekehityskykyään CBRN-alueella. Yrityskauppa on jatkoa vuonna 2018 tehdylle yritysostolle Ruotsissa, jossa Bertin Technologies:n ostama Exensor Technologies AB edelleen toimii Bertin Exensor AB:n nimellä.

Environics Oy on vuodesta 2015 ollut suomalaisen pääomasijoittajan Verso Capitalin sekä toimivan johdon omistuksessa.

Tämä yrityskauppa parantaa Environics Oy:n kykyä palvella asiakkaitaan laajemmalla tarjonnalla ja samalla vahvistaa yhtiön kykyä jatkaa CBRN-uhkien tunnistukseen liittyvän teknologian kehittämistä sekä tuotteiden ja järjestelmien valmistusta”, toteaa Marko Järvinen, Verso Capitalin osakas ja Environics Oy:n hallituksen puheenjohtaja. ”Olemme tyytyväisiä, että yhtiö jatkaa kasvuaan vahvasti eurooppalaisessa omistuksessa.”

Yrityskauppa on luottamuksenosoitus ja samalla todella hieno mahdollisuus. Olemme tehneet hyvää työtä sekä tuotekehityksessä että liiketoiminnan kehittämisessä. Nyt saamme vielä lisää vauhtia. Toimintamme Mikkelissä jatkuu ja vahvistuu entisestään”, Kertoo Environicsin toimitusjohtaja Kirsi Hedman.

Yrityskauppa edellyttää viranomaishyväksyntää.

Environics Oy

Mikkeliläinen korkean teknologian yritys Environics Oy on keskittynyt kemiallisten, biologisten ja säteilevien aineiden (CBRN) ilmaisimien ja järjestelmien kehittämiseen ja valmistamiseen vuodesta 1987 alkaen. Asiakkaat yli 50 eri maasta ovat valinneet Environicsin heidän CBRN laitteiden ja järjestelmien toimittajakseen.

Verso Capital

Verso Capital on vuonna 2012 perustettu suomalainen kasvuvaiheen buyout sijoittaja, joka on erikoistunut carve-out hankkeisiin. Sijoitamme Eurooppalaisiin B2B yrityksiin ja liiketoimintoihin, joilla on liikevaihtoa 50 miljoonaan asti, mutta joilla on liiketoiminnan kasvua hidastavia pullonkauloja. Tiimillämme on kokemusta jo yli sadasta toteutetusta carve-out hankkeesta, ja meillä on osaamista toteuttaa hankalatkin transaktiot nopeasti ja tehokkaasti. Olemme tyypillisesti enemmistöomistajana sijoituskohteissamme ja käytämme merkittävästi aikaa yhdessä yhtiön johdon kanssa ratkaistaksemme yhtiön kasvun ja kannattavuuden pullonkauloja. Verso Capital hallinnoi yhteensä yli 160 miljoonan euron pääomaa kolmessa rahastossa. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tukholmassa ja Münchenissä.

www.versocapital.com

Lisätietoja:

Marko Järvinen, Partner, Verso Capital, +358 40 553 9588, marko.jarvinen@versocapital.com

Kirsi Hedman, Toimitusjohtaja, Environics Oy, +358 50 9181 985, kirsi.hedman@environics.fi

Lue seuraavaksi

Uutiset

Ilmailualan SaaS-yhtiö QOCO Systems sai useiden miljoonien eurojen sijoituksen kansainvälisen kasvunsa kiihdyttämiseksi

QOCO Systems sai vähemmistöosakkaakseen Juuri Partnersin, jonka sijoituksen ansiosta yhtiö voi rekrytoida lisää osaajia ja vahvistaa tuotekehitystään. Suomalainen ilmailualan SaaS-yhtiö…
Lue artikkeli