MB Rahastot ja Welado ne yhteen sopii

Uutiset

Kotimaisen rakennetun ympäristön asiantuntijaorganisaatio Welado saa pääomistajakseen yli 30 vuotta markkinoilla toimineen pääomasijoitusyhtiön MB Rahastot. Weladon perustajat ja toimiva johto jatkavat yhtiön kehittämistä yhdessä MB:n kanssa yhtiön omistajina. Samalla omistavien weladolaisten määrää kasvatetaan.

Welado perustettiin vuonna 2017 kesällä, kun reilu 30 asiantuntijaa lähti kehittämään infrarakennuttamisen edelläkävijäorganisaatiota ihmiskeskeisellä otteella, yhdessä tekemisellä ja pehmeillä arvoilla. Tänä päivänä yhtiössä toimii yli 300 asiantuntijaa kahdessa eri maassa Weladon ja STHK AB:n riveissä.

Weladolaiset ovat yhdessä luoneet upean kasvun, ja samalla saattaneet hienon tarinan alulle: he ovat kehitettäneet arvoperusteisesti vetovoimaisen alustan merkitykselliselle asiantuntijuudelle, tekijöilleen parhaan työyhteisön, jonne halutaan töihin ja jossa viihdytään. Weladolaiset luovat yhdessä asiakkaidensa kanssa rohkean avoimella asenteella sekä rautaisella asiantuntijuudella rakennetun ympäristön ratkaisuja. Toisaalta tänä päivänä weladolaiset mahdollistavat myös kasvavilla kiinteistö-, teollisuus ja energia-alan liiketoiminta-aloilla asiakkaiden menestystä. Weladolaiset ovat rakentaneet rakennusalan edelläkävijäorganisaation, joka haastaa koko rakennusalaa tekemään paremmin, inhimillisemmin ja tuottavammin yhdessä.

Weladon tarina on kuitenkin vielä ensimmäisissä kappaleissa, ja weladolaisilla on enemmän annettavaa rakennusalalle, modernille työelämälle ja ihmisille. Seuraavalle etapille Weladon kehitystä tukemaan lähtee nyt MB Rahastot.

Olemme kehittäneet Weladoa suurella sydämellä, ja weladolaisuus on meille henkilökohtainen ja tärkeä asia. Tämä ei ole ’työ’ meille. Tärkeintä meille oli, että löydämme kumppanin, jolle weladolaisuus ja arvomaailmamme ovat yhtä tärkeitä ja itsestään selviä menestystekijöitä kuin ne meille ovat. MB Rahastoilla on hyvät näytöt kasvun, kansainvälistymisen ja kehityksen tukemisessa – ja he pystyivät myös jatkuvasti vakuuttamaan meidät arvomaailmojemme yhteensopivuudesta prosessin aikana. Toisaalta emme etsineet kumppania vain organisaationa, vaan luotettavaan yhteistyöhön sopivaa ihmistä. MB Rahastojen Kimmo Vanteen kanssa olemme pystyneet luomaan luottamuksen ja yhteisymmärryksen tulevasta ihmiskeskeisestä kasvumatkastamme”, toimitusjohtaja Matti Tervonen kertoo.

Viidessä vuodessa Welado on kasvanut infrarakentamisen markkinajohtajaksi. Seuraavien vuosien aikana Weladon tavoitteena on kehittyä Pohjoismaiden halutuimmaksi alustaksi merkitykselliselle asiantuntijuudelle rakennetun ympäristön teemoissa.

MB Rahastojen Kimmo Vanne kertoo: ”Weladon kasvutarina ja konsepti oli jo ulkoapäin tarkastellessa mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen suhteessa alan muihin toimijoihin. Mitä enemmän pääsimme prosessin aikana tutustumaan Weladoon ja weladolaisiin olimme entistä vakuuttuneempia yhtiön johdon ja henkilökunnan intohimosta ja vankkumattomasta sitoutumisesta weladolaisuuteen ja yhteiseen arvomaailmaan. Näiden tekijöiden päälle tulemme rakentamaan yhtiön kilpailuedun myös jatkossa.”

Lisätietoja

Kimmo Vanne / Partneri, MB Rahastot

040 552 8398 tai kimmo.vanne@mb.fi

 

Matti Tervonen / Toimitusjohtaja, Welado

040 749 3065 tai matti.tervonen@welado.fi

Lue seuraavaksi

Uutiset

Evolver ja Rajupaja kumppaneiksi yrityskaupalla

Evolver Fund I -pääomasijoitusrahasto on 5.7.2024 hankkinut osake-enemmistön suomalaisesta tapahtumatekniikan osaaja Rajupaja Oy:stä. Uuden kasvukumppanin tuella Rajupaja jatkaa kehittymistään johtavaksi…
Lue artikkeli