Lifeline Ventures keräsi uuden 150 miljoonan euron rahaston – jatkaa aikaisen vaiheen yrittäjien tukemista

Uutiset

Poikkeuksellisista menestystarinoistaan tunnettu suomalainen alkuvaiheen sijoittaja Lifeline Ventures julkistaa tänään uuden 150 miljoonan euron rahastonsa. Uusi rahasto on yksi suurimmista Suomessa koskaan kerätyistä rahastoista. Samalla se jatkaa Lifelinen menestyksekästä sijoitusstrategiaa, jonka keskiössä ovat erittäin varhaisen vaiheen yritykset.

Vuonna 2009 perustettu Lifeline on nyt jo yli 14 vuoden ajan osoittanut ainutlaatuisen kyvyn tunnistaa potentiaaliset menestystarinat jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Lifeline on ollut ensimmäinen sijoittaja useissa suomalaisissa menestystarinoissa, kuten Supercellissä, Woltissa, Ourassa, ICEYEssa, Aivenissa ja Applifierissa. Uuden rahaston myötä Lifeline Ventures jatkaa strategiaansa tulevien menestystarinoiden ja perustajien tukemisessa erittäin varhaisessa vaiheessa. Sijoitusten koko vaihtelee tyypillisesti 150 000 eurosta kahteen miljoonaan euroon.

”Olemme keskittyneet ja aiomme jatkossakin keskittyä pelkästään alkuvaiheen yrittäjien tukemiseen. Lifelinea perustettaessa tavoitteemme oli olla ensimmäinen sijoittaja jokaisessa merkittävässä suomalaisessa kasvuyrityksessä. Iloksemme olemme onnistuneet siinä. Uuden rahaston myötä jatkamme tätä työtä ja tuemme taas uuden sukupolven yrittäjiä Suomessa ja Pohjoismaissa”, sanoo Lifeline Venturesin perustajaosakas Timo Ahopelto.

Suomessa kasvavat tulevaisuuden miljardiyritykset

Pohjoismaat ovat kasvaneet tasaisesti yhdeksi maailman menestyneimmistä startup-alueista. Noin 15 prosenttia eurooppalaisista miljardiyrityksistä on peräisin Pohjoismaista.

”Suomi voi tuottaa vuodessa kahdesta neljään kasvuyritystä, joilla on potentiaalia tulla yli miljardin dollarin arvon ylittävä kasvuyrityksiksi, yksisarvisiksi. Alamme nyt nähdä tuloksia siitä pitkän aikavälin kovasta työstä, jota kasvuyritysyhteisö on tehnyt Suomessa. Ekosysteemin kasvaessa ja kehittyessä startupeista on tulossa keskeinen osa Suomen taloutta”, Ahopelto kertoo.

Uuden rahaston myötä Lifeline jatkaa myös työtänsä kansainvälisen pääoman houkuttelemisessa Pohjoismaihin ja jatkaa yhteissijoituksia maailman huippurahastojen kanssa.

”Pääsy kansainvälisille pääomamarkkinoille on olennainen tekijä suomalaisten kasvuyritysten menestyksessä. Jatkamme yhteistyötä arvostetuimpien kansainvälisten rahastojen kanssa ja tuomme heidän tietoonsa aktiivisesti tulevaisuuden suomalaisia huippuyrityksiä”, Ahopelto jatkaa.

Uuden sukupolven osaajia yrittäjyys- ja sijoituskentälle

Uuden rahaston perustamisen ja varhaisen vaiheen yrittäjien tukemisen lisäksi Lifeline on aloittanut kaksi ohjelmaa, joiden tavoitteena on tuoda lisää uuden sukupolven osaajia yrittäjyys- ja sijoittajakentälle. Entrepreneur in Residence ja Next-Gen Investor -ohjelmat kasvattavat tulevia yritysten perustajia ja sijoittajia Lifelinen tiimin sisällä.

”Sekä yrittäjyyttä että sijoittamista oppii parhaiten tekemällä. Haluamme tehdä oman yrityksen perustamisesta ja sijoittajaurasta entistä houkuttelevamman vaihtoehdon nuorille osaajille. Ohjelmamme mahdollistavat yrityksen perustamisesta tai sijoittajan urasta kiinnostuneille ideoiden testaamisen ja tarvittavan osaamisen kartuttamisen osana Lifelinen tiimiä. Tavoitteenamme on houkutella ja helpottaa eri taustoista tulevien nuorten osaajien pääsyä alalle”, tiivistää Ahopelto.

Yksi ensimmäisistä Lifeline Venturesin EIR-yrittäjistä on Pauliina Meskanen. Pauliina rakentaa syväteknologian yritystään osana Lifelinen tiimiä sekä tukee Lifelinen ilmastoteknologiaan keskittyviä kohdeyrityksiä.

“Olen Lifelinen tiimin tukemana saanut keskittyä täysin kehittämään yritysideaani liiketoiminnaksi. Entrepreneur in Residence -ohjelman kautta olen saanut paitsi taloudellista tukea, myös arvokasta ohjausta, mikä on auttanut rakentamaan yritystäni tällä haastavalla alalla,” Meskanen sanoo.

Lifeline Ventures

Lifeline Ventures on varhaisen vaiheen sijoitusyhtiö, joka tekee tukee yrityksiä ja niiden perustajia alkuvaiheesta aina koko kasvun ajan. Lifeline Venturesin perustivat Timo Ahopelto ja Petteri Koponen vuonna 2009. Perustamisestaan asti Lifeline on toiminut useiden suomalaisten menestyneiden teknologiayritysten ensimmäisenä sijoittajana. Lifeline tunnetuimpiin sijoituksiin kuuluvat muun muassa Supercell, Oura, Wolt ja Varjo. Lifeline on ollut myös ensimmäisiä sijoittajia neljässä suomalaisessa miljardin dollarin arvon ylittäneessä yksisarvisyrityksessä. https://www.lifelineventures.com/

 

Lisätietoja medialle:

Anna Brchisky

Bamla Agency

+358 41 545 8441

anna@bamla.agency

Lue seuraavaksi

Uutiset

Ilmailualan SaaS-yhtiö QOCO Systems sai useiden miljoonien eurojen sijoituksen kansainvälisen kasvunsa kiihdyttämiseksi

QOCO Systems sai vähemmistöosakkaakseen Juuri Partnersin, jonka sijoituksen ansiosta yhtiö voi rekrytoida lisää osaajia ja vahvistaa tuotekehitystään. Suomalainen ilmailualan SaaS-yhtiö…
Lue artikkeli