Bocap vauhdittaa tekoälyyn ja laajennettuun todellisuuteen keskittyvän teknologiayritys Younite-AI:n kansainvälistä kasvua

Uutiset

Bocap on sijoittanut globaaliin, suomalaisomisteiseen ja yrittäjävetoiseen Younite-AI Oy:öön, joka on toiminut jo pitkään vaativien tekoälyyn (AI) ja laajennettuun todellisuuteen (XR) liittyvien teknologiaratkaisujen polttopisteessä.

Yli 80 osaajaa työllistävä yhtiö toimii Helsingistä, Oulusta ja New Yorkista käsin palvellen laajasti sekä pk-yrityksiä että monikansallisia Fortune 500 -suuryrityksiä. Yhtiö on alan edelläkävijä, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden nopeaan, turvalliseen ja vastuulliseen AI-loikkaan. Yhtiön kuluvan tilikauden liikevaihto tulee olemaan noin 12 miljoonaa euroa, ja saadun tuntuvan rahoituksen myötä jatkokasvua on tarkoitus vauhdittaa merkittävästi.

Bocapin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Julianna Borsos toivottaa yhtiön tiimin tervetulleeksi Bocapin teknologiapainotteiseen yhteisöön: ”Younite-AI on todellinen suomalaisen tekoälyosaamisen käyntikortti! Yhtiön perustajayrittäjät ovat sinnikkäästi keskittyneet alaan, joka onkin nyt kaiken keskiössä, panostaen asiakaslähtöisesti laatuun, osaamiseen ja jatkuvaan innovointiin jo ennen nykyistä hypeä. Kovan luokan kokemus ja ripaus nöyryyttä luovat erinomaiset lähtökohdat kovaan jatkokasvuun. Suomen talous tarvitsee tällaisia aallonharjalla toimivia yrittäjiä ja yhtiöitä, joista tulevaisuuden kansakunnan menestys rakentuu.”

Afa Heikkinen, Younite-AI:n toimitusjohtaja ja yksi perustajista, on tyytyväinen Bocapin mukaantuloon: ”Olemme todella innostuneita Bocapin kaltaisen teknologian syväosaajan ja innovaatio-orientoituneen strategisen kumppanin saamisesta rinnallemme. Tämä sijoitus tulee kiihdyttämään kasvuamme erityisesti USA:ssa, jossa meillä on kunnianhimoisia kasvutavoitteita.”

Bocapin sijoitusjohtaja ja osakas Vilma Torstila on innoissaan tulevasta yhteistyöstä: ”Younite-AI tarjoaa meille kaikille vallankumouksellisen syväsukelluksen tekoälyyn ja laajennettuun todellisuuteen – uskomme yhtiön kykyyn auttaa asiakkaitaan muuttamaan kokonaisia toimialoja innovatiivisilla teknologiaratkaisuillaan.”

Lisätietoja:
Afa Heikkinen, toimitusjohtaja ja perustajaosakas, Younite-AI Oy,
050 560 9640, afa@younite-ai.com

Julianna Borsos, hpj & perustajaosakas, Bocap Private Equity Oy,
050 386 3530, julianna@bocap.fi

Bocap on Suomen johtava ja vanhin kasvuyhtiöihin keskittyvä pääomasijoitusrahasto, joka lanseerasi ensimmäisenä myös vähemmistösijoituskonseptin v. 2012. Bocapin kasvurahasto sijoittaa oman pääoman ehtoisesti yrittäjävetoisiin, 4–100 M€ vaihtaviin, kannattaviin ja kunnianhimoisiin suomalaisiin pk-yrityksiin. Suurin osa Bocapin salkkuyhtiöistä on teknologialähtöisiä ja salkkuyhtiöiden kumulatiivinen yhteenlaskettu liikevaihto on lähes 500 M€. Yhtiöt ovat tähän mennessä työllistäneet suoraan 5000 henkeä. Bocapin sijoittajina on Bocapin tiimin lisäksi pääosin suomalaisia institutionaalisia sijoittajia, säätiöitä, sukusijoitusyhtiöitä sekä menestyneitä yrittäjiä näiden sijoitusyhtiöiden kautta. Bocapista lisää osoitteessa www.bocap.fi

Lue seuraavaksi

Uutiset

Ilmailualan SaaS-yhtiö QOCO Systems sai useiden miljoonien eurojen sijoituksen kansainvälisen kasvunsa kiihdyttämiseksi

QOCO Systems sai vähemmistöosakkaakseen Juuri Partnersin, jonka sijoituksen ansiosta yhtiö voi rekrytoida lisää osaajia ja vahvistaa tuotekehitystään. Suomalainen ilmailualan SaaS-yhtiö…
Lue artikkeli