Bob W:lle 40 miljoonan euron rahoitus – jatkaa kasvua Euroopan suosituimpana majoitusalan brändinä

Uutiset

Suomalainen majoitusalan kasvuyhtiö Bob W on kerännyt 40 miljoonan euron kasvurahoituksen. Rahoituskierroksen pääsijoittajana toimi menestynyt suomalainen kasvusijoitusyhtiö Evli Growth Partners. Kierrokselle osallistuivat myös Flashpoint, Wisen perustajan Taavet Hinrikusin sijoitusyhtiö Taavet+Sten, useita eurooppalaisia huippuyrittäjiä, kuten Supercellin perustaja Mikko Kodisoja,
sekä Bob W:n aikaisempia sijoittajia. Bob W:n saama uusi rahoitus siivittää yhtiön uuteen kasvuvaiheeseen, tukien erityisesti sen laajentumista johtavana teknologiavetoisten majoituskokemusten tarjoajana Euroopassa.

Majoitusalan edelläkävijä Bob W tarjoaa huoneistohotelliensa kautta uudenlaisen teknologiapohjaisen vaihtoehdon perinteisille hotelleille ja lyhytvuokrauspalveluille. Yhtiö yhdistää perinteisten hotellien helppouden ja laatustandardit lyhytaikaisten vuokra-asuntojen aitoon paikallisuuteen ja varusteluun. Yhtiö tarjoaa teknologiavetoista, designiin ja paikallisuuteen perustuvia täyden palvelun huoneistohotelleja seitsemässätoista kaupungissa Euroopassa. Suomessa Bob W:n huoneistohotelleja löytyy sekä Helsingistä että Turusta.

“Kysyntä paikallisille matkailukokemuksille sekä joustavalle majoittumiselle on kasvanut merkittävästi. Majoitusalalta on kuitenkin puuttunut ammattimaisia toimijoita, jotka voivat tarjota sekä paikallista aitoutta, hotellitasoista laatua että viimeisintä teknologiaa takaamaan mukavan ja helpon majoituskokemuksen. Me olemme onnistuneet löytämään tähän ratkaisun. Ja se näkyy – olemme kasvaneet nopeasti, samalla pitäen markkinoiden parhaan asiakastyytyväisyyden. Uuden rahoituksen avulla tuplaamme vauhdin ja laajennamme toimintaamme entisestään ympäri Eurooppaa”, kertoo Bob W:n perustaja ja toimitusjohtaja Niko Karstikko.

Bob W:n teknologia-alusta, sovellukset ja digitaalinen asiakaspalvelu tarjoavat saumattoman, räätälöidyn majoituskokemuksen aina varauksesta uloskirjautumiseen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Reaaliaikainen huoneistosaatavuus mahdollistaa esimerkiksi aikaisen sisäänkirjautumisen tai myöhäisen uloskirjautumisen joustavasti majoittujille. Bob W:n alusta toimii lisäksi markkinapaikkana, joka yhdistää majoittujat paikallisiin palveluntarjoajiin, kuten aamiaiskahviloihin, kuntosaleihin ja muut paikallisiin palveluihin.

Edelläkävijä kestävän matkailun edistämisessä

Bob W -kokemuksen kulmakiviä ovat paikallisuus, design-vetoisuus ja sitoutuminen kestävän matkailun edistämiseen. Yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten brändien, taiteilijoiden ja valmistajien kanssa. Bob W -huoneistojen sisustusta hankitaan aina kunkin kohteen lähialueilta, kestävänä valintana. Läpinäkyvyydellään mainetta niittänyt Bob W on myös sitoutunut ilmastoneutraaliuteen ja kompensoi jokaisen yöpymisen päästöt.

”Meille kestävät valinnat ovat oikeita valintoja. Hiilijalanjälkemme mittaaminen ja päästöjen vähentäminen ulottuu kaikkeen toimintaamme. Olemme esimerkiksi luoneet mittarin, joka mittaa päästöjä per vierailuyö (kg CO2-eq). Jakamalla läpinäkyvästi tietoja autamme myös vieraitamme tekemään paremmin informoituja päätöksiä. Toivomme, että radikaali läpinäkyvyytemme myös herättelee ja kannustaa muita alan toimijoita pohtimaan omia valintojaan ja läpinäkyvyyttään”, Karstikko sanoittaa.

Huippusijoittajat ja -yrittäjät tukevat poikkeuksellista kasvua

Vuonna 2019 lanseerattu Bob W on nopeasti kasvanut teknologiapohjaisen majoituskategorian markkinajohtajaksi. Pelkästään vuonna 2023 yritys kasvoi merkittävästi avaten yli 20 uutta kohdetta 11 Euroopan kaupungissa, kuten Kööpenhaminassa ja Amsterdamissa. Kansainvälisen kasvun ohella Bob W on ottanut merkittäviä askeleita Suomen majoituskentän valtauksessa. Uusimpiin kohteisiin kuuluvat keväällä 2024 aukeava Turun ensimmäinen Bob W -huoneistohotelli sekä Helsingissä kesällä aukeava Bob W Kaarti ja ensi vuonna aukeava Bob W Kamppi.

Uuden kasvurahoituksen pääsijoittajana toimi kotimainen kasvusijoitusyhtiö Evli Growth Partners (EGP). Siihen osallistui myös merkittäviä Euroopan huippuyrittäjiä, kuten yhden Euroopan menestyneimmän finanssiteknologiayritys Wisen perustaja Taavet Hinrikus ja Supercellin perustaja Mikko Kodisoja. Lisäksi kierrokselle osallistui myös muita aiempia sijoittajia.

”Majoitusalalla tarvitaan rohkeita rajojen rikkojia, kuten Bob W. Bob W on edelläkävijä uudessa majoituskategoriassa ja tarjoaa aitoja, saumattomia, teknologiavetoisia majoituskokemuksia. Bob W:n kasvu osoittaa, että yhtiöllä on poikkeuksellinen ymmärrys asiakkaan tarpeista. Olemme innolla mukana tukemassa tiimiä heidän seuraavassa kasvuvaiheessaan”, kertoo Mikael Hed, Evli Growth Partnersin Growth Partner ja peliyhtiö Rovion entinen toimitusjohtaja.

“Olemme innoissamme siitä, että pääsemme kirittämään Bob W:n kaltaisen suomalaislähtöisen menestystarinan kasvua kanssaomistajan roolissa. Uskomme siihen, että yhtiöllä on rahkeet, rohkeus ja osaaminen muuttaa koko majoitusalaa uniikilla teknologiavetoisella palvelullaan. Siihen näyttävät uskovan asiakkaatkin, joista tuhannet majoittuvat tutkitusti tyytyväisinä yhtiön erinomaisissa huoneistoissa joka yö. Ja mikä parasta, he haluavat palata seuraavalla matkallaan. Asiakkaiden rakastama palvelu kasvaa kuin itsestään”, kertoo Riku Asikainen, Evli Growth Partnersin perustaja.

”Vaikka pääomasijoitusmarkkinoilla on ollut tuulista, rahoituksemme osoittaa, että parhaiten menestyvät yritykset houkuttelevat edelleen pääomaa. On mahtavaa saada nämä huippusijoittajat mukaan kasvutarinaamme. Moni heistä on menestyviä yrittäjiä ja mikä tärkeintä, ennestään tyytyväisiä asiakkaitamme”, Karstikko sanoo.

 

Bob W lyhyesti
Vuonna 2018 perustettu Bob W on suomalainen majoitusalan teknologiayritys. Bob W tarjoaa huoneistohotelliensa kautta älykkäämmän vaihtoehdon hotelleille ja perinteisille lyhytaikaisille vuokra-asunnoille. Kestävyyteen, paikallisuuteen ja designiin panostavat huoneistot yhdistävät hotellien johdonmukaisen laadun sekä lyhytaikaisen vuokra-asunnon paikallisuuden ja varustelun. Bob W rakentaa teknologiaa, jolla se tarjoaa jokaiselle vieraalle aito viiden tähden hotellikokemus skaalautuvasti ja samalla johtaa majoitusalan siirtymistä kestävämpään suuntaan. 

Bob W:n sijoittajina on Euroopan johtavia sijoitusyhtiöitä ja yrittäjiä, kuten Evli Growth Partners, ByFounders, IDC Ventures, Elevator Ventures, Verve Ventures, NREP, Tesi, Wisen perustaja Taavet Hinrikusin sijoitusyhtiö Taavet+Sten, Woltin perustaja Miki Kuusi sekä Supercellin perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja. 

Bob W:llä on portfoliossaan yli 3000 huoneistoa yli 17 kaupungissa Euroopassa. Yhtiö laajenee nopeasti sekä nykyisillä että uusilla markkinoilla.
bobw.co

Evli Growth Partners lyhyesti
Evli Growth Partners (EGP) on Helsingissä vuonna 2018 Evli Oyj:n ja yrittäjä Riku Asikaisen yhdessä perustama pääomasijoitusyhtiö, joka partneroituu Euroopan kauneimpien kasvuyrityksien kanssa. EGP:n 300 miljoonan euron rahoitusohjelmasta sijoitetaan B-rahoituskierroksen vaiheen yhtiöihin. Sijoittajana olemme sitoutuen sisällyttämään vastuullisuusperiaatteet toimintansa jokaiseen osa-alueen. Missionamme on edistää taloudellisesti menestyvää kasvua, unohtamatta positiivista vaikutusta yhteiskuntaan ja ympäristöön.

EGP:n toiminnassa avainasemassa on viiden menestyneen yrittäjän kokoonpano. Growth Partnerit ohjaavat EGP:n tiimiä uusien sijoituskohteiden etsimisessä ja hinnoittelussa, nykykohteiden kasvattamisessa ja arvonluonnin tukemisessa sekä taloudellisen tuloksen maksimoimisessa sijoituskohteista irtaannuttaessa. Lisäksi Evli tarjoaa emoyhtiönä EGP:lle laajasti tukea ja vakautta arvostettuna varainhoitajana ja investointipankkina. Vuonna 2023 Evli hallinnoi 18 miljardin euron sijoitusvarallisuutta.
www.egp.fi/

Lue seuraavaksi

Uutiset

ArgusEye announces the successful closure of a new funding round — led by Finnish Voima Ventures

ArgusEye, an emerging player in transformative sensor technology for biopharmaceutical manufacturing, today announced the successful closure of a new funding…
Lue artikkeli