Fredman Groupille uusi pääomistaja – Korona Invest vauhdittamaan kasvua

Uutiset

Kotimainen Fredman Group Oy lähtee hakemaan kasvua uuden enemmistöomistajan, pääomasijoittaja Korona Investin, tuella. Fredman keskittyy jatkossa tuote- ja pakkausliiketoimintaansa. Yhtiön Chefstein-palveluliiketoiminta siirtyy CGI Suomi Oy:lle. 

Keittiötuotteistaan, kuten leivinpaperista, suodatinpusseista ja Elmukelmusta, tunnettu Fredman Group Oy ja kotimainen pääomasijoitusyhtiö Korona Invest ovat 11.3.2024 allekirjoittaneet sopimuksen omistusjärjestelystä. Järjestelyn myötä Korona Investin hallinnoimasta rahastosta tulee Fredmanin enemmistöomistaja. Kaupan toteutuminen vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviranomaisten hyväksynnän.

”Fredman on erinomaisesti johdettu, hyvämaineinen yritys ja sillä on merkittävää kasvupotentiaalia. Yhtiön mittava toimialakokemus, laaja tuoteportfolio ja kansainväliset asiakkaat ovat tekijöitä, joiden varaan kasvua on hyvä rakentaa. Olemme myös vaikuttuneita siitä, kuinka vahvasti vastuullisuus on osa perheyrityksen DNA:ta. Meille on tärkeää, että yhtiön avainhenkilöt jatkavat merkittävinä omistajina ja kehitämme yhdessä yhtiötä kohti seuraavia kasvutavoitteita”, sanoo Korona Investin sijoitusjohtaja Niklas Wickström.

”Onhan tämä merkityksellinen ja meille sukuna tunteikas muutos. Samalla tämä on valtavan hieno mahdollisuus lähteä toteuttamaan kasvustrategiaamme, jota olemme pitkään työstäneet. Jatkamme veljeni Clas Fredmanin kanssa yhtiössä merkittävinä vähemmistöomistajina. Olemme perheyrityksenä muun muassa tuplanneet yhtiön liikevaihdon sen perustamisesta lähtien. Yli 25-vuotisen historiamme aikana olemme kehittäneet ja investoineet merkittävästi omaan tehtaaseemme sekä luoneet nykyisen palveluliiketoiminnan. Olen erittäin iloinen siitä, että kohtasimme meille sopivan kotimaisen kumppanin, jonka kanssa lähdemme rakentamaan Fredmanin uutta aikakautta”, sanoo Fredman Groupin omistajayrittäjä ja hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman.

Fredman keskittyy tuote- ja pakkausliiketoimintaan, palveluliiketoiminta siirtyy CGI:lle

Fredmanin Chefstein-palveluliiketoiminta siirtyy CGI Suomi Oy:lle, jolla on pitkä kokemus jo entuudestaan ruokapalvelualalta. Liiketoiminta siirtyy CGI:lle 1.4.2024 eikä kaupalla ole vaikutuksia voimassa oleviin asiakassopimuksiin. Ratkaisun parissa työskennelleet työntekijät siirtyvät CGI:lle vanhoina työntekijöinä.

Fredman keskittyy jatkossa luomaan asiakkailleen arvoa vastuullisilla keittiötuotteilla ja elintarvikkeiden pakkausratkaisuilla.

”Visioin, että olemme tulevaisuudessa Pohjoismaiden johtava keittiötuotteiden valmistaja niin päivittäistavara- kuin ammattikeittiöpuolella. Tässä avainasemassa on kotimainen tehtaamme Raumalla sekä asiakaslähtöinen tuotekehitys, johon jatkossa panostamme vahvemmin”, sanoo Fredmanin toimitusjohtaja Per-Henrik Hagberg.

 

Korona Invest

  • 2006 perustettu suomalainen pääomasijoitusyhtiö
  • Erikoistunut pieniin ja keskisuuriin kasvuyrityksiin
  • Kerännyt neljään rahastoon yhteensä 235 miljoonan euron pääomat
  • Toteuttanut 37 ensisijoitusta ja 26 irtautumista

Fredman Group

  • Liikevaihto vuonna 2023 oli 27,7 miljoona euroa
  • Viennin osuus vuoden 2023 liikevaihdosta oli 14 %
  • Kotimainen tuotanto, 100 % uusiutuvalla energialla käyvä tehdas Raumalla
  • Menestyviä brändejä mm. Elmu®kelmu, Comple®, Carita®

Lue seuraavaksi

Uutiset

MB Rahastot tukemaan Neomoren kasvua

MB Rahastot sijoittaa SAP-toiminnanohjausjärjestelmään erikoistuneeseen IT-konsultointiyhtiö Neomoreen tukeakseen yhtiön kasvutarinaa. Neomoren toimitusjohtaja Kristian Rantakoski jatkaa järjestelyn jälkeen yhtiön merkittävänä omistajana…
Lue artikkeli