Mandatum Asset Management Growth Equity II -rahasto sijoittaa IT-kokemuksen johtamiseen erikoistuneeseen HappySignalsiin

Uutiset
HappySignals tiimikuva

MAM Growth Equity II -rahasto on tehnyt toisen sijoituksensa ja toiminut vetäjänä HappySignalsin rahoituskierroksessa. SaaS-yhtiö on edelläkävijä IT-käyttäjäkokemuksen johtamisessa. Sijoituksen avulla tuetaan HappySignalsin myyntiä, markkinointia ja tuotekehitystä sekä vauhditetaan yhtiön globaalia laajentumista.

MAM Growth Equity -strategia on sijoittanut HappySignalsiin, joka on IT Experience Management (ITXM) eli IT- ja muiden sisäisten tukipalveluiden kokemuksen johtamiseen erikoistunut suomalaisyhtiö. 12 miljoonan euron rahoituskierrokseen osallistuivat myös yhtiön nykyiset sijoittajat Nauta Capital ja Vendep Capital. HappySignals on MAM Growth Equity II -rahaston toinen sijoitus.

Vuonna 2014 perustettu HappySignals auttaa organisaatioita muuttamaan IT- ja palvelutoimintojaan käyttäjäkeskeisemmiksi hyödyntämällä tekoälyä ja tietoa työntekijäkokemuksesta. HappySignalsin innovatiivisilla työkaluilla yhtiön asiakkaat analysoivat miljoonien työntekijöiden IT-kokemuksia 130 maassa. Tulokset auttavat asiakkaita ymmärtämään, millaisena heidän työntekijänsä kokevat IT-ympäristön, mikä mahdollistaa dataan perustuvan työntekijäkokemuksen ja tuottavuuden kehittämisen. Tuotteen vahvasta sopivuudesta markkinoille kertoo yhtiön noin 40 prosentin vuosittainen kasvu viimeisten kolmen vuoden aikana. HappySignalsin avainasiakkaisiin kuuluu suuria, kansainvälisiä yhtiöitä, kuten PepsiCo, Fujitsu, Metso ja Reckitt.

MAM Growth Equity -strategia keskittyy skaalautumisvaiheessa oleviin suomalaisiin ja pohjoismaisiin kasvuyhtiöihin. Se osallistuu poikkeuksellisiin kasvutarinoihin olemalla aktiivinen omistaja sekä tarjoamalla osaamista, verkostoja ja joustavaa kasvupääomaa yhtiöille, joilla on toimivaksi todetut liiketoimintamallit ja kunnianhimoinen johto. Kasvusijoitusstrategialla on kokemusta kansainvälisestä SaaS-liiketoiminnasta ja ServiceNow-ekosysteemistä, ja se on aiemmin sijoittanut esimerkiksi Nosto Solutionsiin ja Sofigateen.

”Olemme innoissamme, että saimme johtaa HappySignalsin rahoituskierrosta, joka mahdollistaa yhtiön kansainvälisen kasvun kiihdyttämisen entisestään. Uskomme, että HappySignalsilla on IT:n käyttäjiin ja heidän kokemukseensa keskittyvällä lähestymistavallaan ratkaisu ongelmaan, jota ei aiemmin ole markkinalla ratkaistu. Heidän blue-chip-asiakkaansa ovat osoitus yhtiön lähestymistavan ja ratkaisun laadusta. Sijoitus HappySignalsiin on erinomainen lisä toisen vuosikerran kasvupääomarahastoomme. Olemme innoissamme, että pääsemme tekemään yhteistyötä perustajien, johdon ja muiden omistajien kanssa yhtiön jo ennestään merkittävän kansainvälisen toiminnan vauhdittamiseksi”, sanoo Mandatum Asset Managementin Investment Manager Rami Salonen.

HappySignalsin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Sami Kallio korostaa sijoituksen merkitystä: ”Kasvurahoitus tullaan käyttämään kansainväliseen laajentumiseemme kasvavalla IT Experience Management -markkinalla. Priorisoimalla työntekijöiden IT-kokemusta ja tuottavuutta organisaatiot säästävät rahaa ja kasvattavat liiketoimintansa arvoa. IT-kielellä puhumme siirtymisestä palvelutasoisista sopimuksista (SLA) kohti kokemustasoisia sopimuksia (XLA). IT:n tulisi jatkaa perinteisten mittareiden mittaamista, mutta sen kolmea peruspilaria – ihmisiä, prosesseja ja teknologiaa – tulisi aina tarkastella tässä järjestyksessä. Tässä autamme organisaatioita keräämään ja analysoimaan kokemusdataa parempien päätösten tekemiseksi.”

MAM Growth Equity II -rahasto on MAMin kasvusijoitusstrategian toinen vuosikerta. Strategian ensimmäinen sulkeminen toteutettiin joulukuussa 2022. Rahasto keskittyy aktiivisesti kehittämään portfoliossaan olevia yhtiöitä mahdollistaakseen niiden kasvun ja kansainvälistymisen. MAM Growth Equity -tiimi on ollut mukana kehittämässä muun muassa Haltiania, Nostoa, Cadmaticia ja Oddlygoodia.

 

Lisätiedot

Alexander Antas
Pääomasijoitusjohtaja, Mandatum Asset Management
+358 40 533 0986
alexander.antas@mandatumam.com

Niina Riihelä
SVP, Viestintä, brändi ja vastuullisuus, Mandatum Oyj
+358 40 728 1548
niina.riihela@mandatum.fi

Sami Kallio
Toimitusjohtaja ja perustajajäsen, HappySignals Oy
+358 50 566 3852
sami.kallio@happysignals.com

Lue seuraavaksi

Uutiset

Ilmailualan SaaS-yhtiö QOCO Systems sai useiden miljoonien eurojen sijoituksen kansainvälisen kasvunsa kiihdyttämiseksi

QOCO Systems sai vähemmistöosakkaakseen Juuri Partnersin, jonka sijoituksen ansiosta yhtiö voi rekrytoida lisää osaajia ja vahvistaa tuotekehitystään. Suomalainen ilmailualan SaaS-yhtiö…
Lue artikkeli