Prevas ostaa Enmacin ja luo vahvan strategisen perustan Suomeen

Uutiset
Enmac

Prevas on allekirjoittanut sopimuksen noin 92 prosentin osuuden ostamisesta suomalaisen NMAC Group Oy:n, Enmac Oy:n (”Enmac”) emoyhtiön, osakkeista. Enmacilla on vahva asema Suomen markkinoilla tulevaisuuden kasvualueilla, kuten energia, teollisuusautomaatio ja prosessiteollisuus. Enmacilla on noin 200 työntekijää ja vuoden 2023 liikevaihto oli 23 miljoonaa euroa. Kaupalla, joka on Prevasin ensimmäinen Suomessa, syntyy pohjoismainen konserni, jolla on toimintaa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Järjestelyn toteutuminen edellyttää viranomaishyväksyntää, joka voi kestää neljä kuukautta.

”Enmac on kasvanut omistusaikanamme vahvaksi suomalaiseksi toimijaksi teollisuuden suunnitteluja asiantuntijapalveluissa sekä järjestelmätoimituksissa. Enmacin liikevaihto on yli kolminkertaistunut ja palveluvalikoima vahvistunut. Yhtiön johto yhdessä koko henkilöstön kanssa on tehnyt erinomaista työtä ja olemme erittäin tyytyväisiä löydettyämme Prevaksen Enmacin kumppaniksi”, sanoo Korona Investin sijoitusjohtaja Juho Mäkiaho.

Enmac on perustettu vuonna 1983 ja toimii 8 paikkakunnalla Suomessa. Yhtiö tarjoaa edistyksellisiä palveluita tuotantoprosessien kehittämisessä ja sillä on erityisen vahva kyky hallita avaimet käteen -ratkaisuja johtaville teollisuusyrityksille. Enmacilla on huippuosaamista useilla osa-alueilla, kuten edistyksellisissä teknisessä laskennassa, teollisuusautomaatiossa, tuotekehityksessä sekä prosessi- ja putkistosuunnittelussa. Enmacin suurimpia asiakkaita ovat muun muassa Valmet, Andritz, Kemira, Metsä Group ja Fortum.

”Suomella ja Ruotsilla on vahva asema teollisuudessa ja teknologiassa”, sanoo Magnus Welén, Prevasin toimitusjohtaja. ”Enmac täydentää erinomaisesti Prevaksen toimintaa, ja näemme merkittäviä keskinäisiä markkinasynergiaetuja tarjoamalla yhdessä premium -palveluita Pohjoismaissa. Toivotamme innolla tervetulleeksi sekä yrityksen, että kaikki sen työntekijät Prevas-perheeseen.”

Enmacilla on laaja kokemus onnistuneiden yritysostojen tunnistamisesta ja toteuttamisesta, ja
Prevasin tavoitteena on, että Suomen markkinoilla jatketaan sekä orgaanista että yritysostoin
toteutettua kasvua.

”Yhdistyminen Prevasin kanssa sopii loistavasti Enmacille. Se kiihdyttää kasvua sekä avaa
liiketoiminnallemme laajemman pohjoismaisen pelikentän”
, sanoo Enmacin toimitusjohtaja Juha Ritala”Prevas vahvistaa Enmacin tarjontaa muun muassa teollisen IT:n, sulautettujen järjestelmien ja IIOT:n aloilla. Yhdistyminen tarjoaa myös uusia jännittäviä kehitysmahdollisuuksia työntekijöillemme.”

Enmacin johtoryhmä jatkaa omistajina NMAC Group Oy:ssä ja yhtiön kehittämistä toimitusjohtaja Juha Ritalan johdolla.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Ritala
juha.ritala@enmac.fi
+358 45 657 9213

Partner, Investment Director Juho Mäkiaho
juho.makiaho@koronainvest.fi
+358 40 962 7662

Lue seuraavaksi

Uutiset
HappySignals tiimikuva

Mandatum Asset Management Growth Equity II -rahasto sijoittaa IT-kokemuksen johtamiseen erikoistuneeseen HappySignalsiin

MAM Growth Equity II -rahasto on tehnyt toisen sijoituksensa ja toiminut vetäjänä HappySignalsin rahoituskierroksessa. SaaS-yhtiö on edelläkävijä IT-käyttäjäkokemuksen johtamisessa. Sijoituksen…
Lue artikkeli