Digitaalinen osto- ja tilausalusta Droppe keräsi 3,9 miljoonan euron rahoituksen kansainvälistymiseen

Uutiset

Droppe, suomalainen digitaalinen osto- ja tilausalusta yritystoiminnan tarvikkeille, julkistaa tänään uuden 3,9 miljoonan euron rahoituskierroksen yrityksen kansainvälisen kasvun vauhdittamiseksi. Kierroksen pääsijoittajana toimi suomalainen pääomasijoitusyhtiö OpenOcean, aikaisemminkin Droppeen sijoittanut Lifeline Ventures, sekä joukko enkelisijoittajia, kuten Ilkka Paananen, Miki Kuusi ja Mikko Silventola Illusian Family Officen kautta.

Droppen digitaalinen osto- ja tilausalusta yritystoiminnan tarvikkeille tarjoaa yrityksille vihdoin tehokkaan tavan löytää yritysten tarpeisiin sopivia ja säännökset täyttäviä tarvikkeita. Alustan avulla yritykset voivat myös hallita tilausprosessia läpinäkyvästi tiimiensä kanssa yhdessä ja se kattaa kaiken turvallisuus-, paperi-, työvaate- ja pakkaustarvikkeiden valinnasta aina tilauksen toimitukseen asti. Droppe auttaa samalla toimittajayrityksiä laajentumaan ja kasvattamaan markkinaosuuttaan tarjoamalla heille skaalautuvan tilausjärjestelmän lisäksi dataa ja työkaluja. 

Digitalisaatio on vaikuttanut merkittävästi yritysten tapaan hankkia tarvikkeita arjen operaatioihin. Aikaisemmin operatiivinen ostaminen nojautui pääosin myyntihenkilöiden kautta tapahtuvaan hankintaprosessiin, mutta muutoksen merkit ovat jo nähtävissä. Arvioiden mukaan vuoteen 2025 mennessä 80 prosenttia B2B-myyntitapahtumista tapahtuukin verkossa

”Elämme muutoksen aikaa, jossa eurooppalaiset yritykset ottavat suuria harppauksia perinteisistä 2000-luvun alun ostoprosesseista kohti tehokkaita, teknologisia ratkaisuja. Milleniaalien siirtyminen yritysten ostajarooleihin sekä yritysten nopea digitalisoituminen vaikeassa markkinatilanteessa muuttavat nyt yrityksiä. Yritykset ovat irtautumassa perinteisistä myyntitavoista ja siirtymässä aikaan, jolloin yritystoimintaa tehostetaan datan ja teknologian avulla. Me uskomme, että tarjoamalla yrityksille alustan resurssien tehokkaaseen hallintaan ja yhdistämällä heidät suoraan tuotteiden toimittajiin, voimme uudistaa yritysten hankinnan nykytilan täysin”, sanoo Droppen toimitusjohtaja ja perustaja Johannes Salmisaari.

Droppen osto- ja tilausalusta yhdistää myös saumattomasti tarvikkeiden toimittajat ja tilaajat keskenään. Tarviketoimittajat voivat hyödyntää Droppen alustaa asiakkaidensa palveluun ja tuotteiden toimitukseen läpi Euroopan. Tämä poistaa myös tarpeen välivarastoinnille, uudelleenpakkaamiselle ja ylimääräiselle logistiikalle, johtaen lyhyempiin ja kestävämpiin Euroopan laajuisiin toimitusketjuihin. Toimitusketjujen tehostamisella on merkittävä vaikutus yritysten hiilijalanjälkeen.

“Kestävä kehitys on Droppen alustan keskiössä. Toimitusketjun merkitys unohdetaan aivan liian usein kun puhutaan yrityksen hiilijalanjäljen pienentämisestä. Tutkimusten mukaan yrityksen toimitusketju tuottaakin 11 kertaa enemmän päästöjä sen operatiiviseen toimintaan verrattuna”, kertoo Droppen perustaja ja tuotejohtaja Henrik Helenius

Nyt kerätty rahoitus vauhdittaa Droppen kansainvälistä kasvua. Droppe näkee toimittajapuolen toiminnallisuuksien kehittämisen olevan kansainvälisen kasvun avainasemassa, jotta toimittajat voisivat paremmin vastata ostajien fyysisessä maailmassa totuttuihin odotuksiin nyt myös verkossa. Samaan aikaan yritys rekrytoi kaupallista osaamista Helsingin ja Kölnin toimistoihinsa palvellakseen kasvavaa eurooppalaista asiakaskuntaansa.

Kohti kansainvälistymistä

Droppe on perustamisestaan lähtien kasvanut kovaa vauhtia. Tällä hetkellä yritys palvelee yli 1 500 asiakasyritystä eri puolilla Eurooppaa. Suurimmat markkinat sijaitsevat Pohjoismaissa sekä DACH-alueella. Lisäksi yli 150 johtavaa eurooppalaista toimittajayritystä on ottanut käyttöönsä Droppen osto- ja tilausalustan, sillä se mahdollistaa heille verkkoon siirtymisen lisäksi tehokkaan laajentumisen perinteisten markkinoiden ulkopuolelle.

Uuden rahoituskierroksen pääsijoittajana toimi suomalainen pääomasijoitusyhtiö OpenOcean, joka on sijoittanut aikaisemmin muun muassa Supermetrcisiin ja kvanttitietokoneita kehittävään IQM Computersiin. Lisäksi kierrokseen osallistui Droppen aikaisempi sijoittaja Lifeline Ventures, joka tunnetaan parhaiten Woltin ja Supercellin ensimmäisenä sijoittajana. Kierrokselle osallistui myös monia tunnettuja enkelisijoittajia, kuten Ilkka Paananen, Miki Kuusi, Marianne Vikkula ja Zalandon perustaja Robert Gentz Illusianin kautta sekä Mikko Silventola.

“Sekä ostajat että toimittajat haluavat siirtyä asioimaan verkossa, mutta toistaiseksi markkinoilta on puuttunut Droppen alustan kaltainen ratkaisu, joka yhdistää digitaalisen alustan tehokkuuden ja tekee tarvikkeiden hankinnasta yhtä luontevaa, kuin jo totutuilla perinteisemmillä tavoilla. Droppen alusta mahdollistaa vihdoinkin ostamisen ja tilaamisen täydellisen digitalisoitumisen. Droppen vahva tiimi on osoittanut kykynsä kehittää poikkeuksellisen vakuuttavan tuotteen, jolla on merkittävää kansainvälistä potentiaalia.  Droppen tiimiä ei turhaan ole hehkutettu nuorina tekijöinä kansainvälisissä lehdissä. Olemme innoissamme mukana uusina sijoittajina osana Droppen matkaa kohti kansainvälistymistä”, sanoo OpenOceanin osakas Tom Henriksson.

***

Lisätietoja

Johannes Salmisaari
Droppen toimitusjohtaja ja toinen perustaja
johannes@droppe.fi

Droppe

Vuonna 2020 perustettu Droppe palvelee yli 1 500 yritystä eri puolilla Eurooppaa, suurimpien markkinoiden ollessa Pohjoismaissa ja DACH-alueella. Droppen osto- ja tilausalusta tukee monenlaisia yrityksiä, aina paikallisista palvelu- ja ravintolaketjuista Euroopan suurimpiin kevyen teollisuuden yrityksiin. Osto- ja tilausprosessien yksinkertaistaminen luo merkittävää lisäarvoa yrityksille, lyhentäen samalla Euroopan sisäisiä toimitusketjuja ja pienentäen logistiikasta syntyvää hiilijalanjälkeä.

Helsingin ja Kölnin toimistoista käsin toimiva Droppe pyrkii muuttamaan yritysten tapaa hankkia ja tilata arjen operatiivisia tarvikkeita. Tärkeintä ei ole pelkästään se, mitä ostat, vaan myös miten ostat. Lisätietoja löydät täältä.

Lue seuraavaksi

Uutiset

Evolver ja Rajupaja kumppaneiksi yrityskaupalla

Evolver Fund I -pääomasijoitusrahasto on 5.7.2024 hankkinut osake-enemmistön suomalaisesta tapahtumatekniikan osaaja Rajupaja Oy:stä. Uuden kasvukumppanin tuella Rajupaja jatkaa kehittymistään johtavaksi…
Lue artikkeli