Kasvunrakentaja 2022 -kilpailun finalistit valittu – mukana neljä suomalaista kasvutykkiä

Blogit

Pääomasijoittajat ry:n ja PwC:n vuosittaisen Kasvunrakentaja-kilpailun finalistit on jälleen valittu! Kilpailussa oli tänäkin vuonna mukana lukuisia inspiroivia kasvutarinoita, eikä valinta ollut helppo. Neljä yritystä kuitenkin erottui edukseen ja kilpailee voitosta tulevassa Syysseminaarissa 5.10. Finalistit ovat Bolt.Works, Duunitori, Howspace sekä Sitowise!

Kukin finalisteista on omalla alallaan huikean kasvun lisäksi osoittanut ketteryytensä ja neuvokkuutensa haasteiden edessä, joita esimerkiksi korona-aika toi mukanaan. Lisäksi vastuullisuus kuuluu jokaisen finalistin ydinarvoihin, eikä siitä ole tingitty kasvun nimissä – päinvastoin vastuullisuus on kehittynyt kasvun tahdissa.

Aiempien vuosien voittajiin kuuluvat esimerkiksi Musti & Mirri, Swappie ja Kotkamills.

Bolt.Works
Henkilöstöpalvelualan yritys Bolt.Works yhdistää työt ja tekijät uudella tavalla. Boltin perustajat lähtivät tietoisesti uudistamaan pölyistä alaa teknologialla ja uusilla käytänteillä. Muiden sulkeutuessa korona-aikaan, yritys otti riskin ja haali itselleen asiakkaita ja työntekijöitä. Rohkeat peliliikkeet kannattivat, sillä 2017 lanseeratun yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 80 miljoonaa. Lisäksi Bolt.Works on alansa ykkönen luotettavuudessa ja työturvallisuudessa. Pääomasijoittaja Bocap ilmoitti Boltin mukaan kilpailuun. Bolt.Worksin kasvutarinasta voit lukea lisää täältä.

Duunitori
Duunitori on rekrytointimedia ja työnhakupalvelu, jonka kaikki luultavasti jo tuntevat. Duunitorin perustivat Helsinkiin kaksi vastavalmistunutta kaverusta, eikä alkutaival ollut ruusuinen. Viime vuosina yritys on kuitenkin kasvanut noin 70% vuositahtia ja on tänä päivänä Suomen rekrytointimarkkinoiden johtaja. Lisäksi Duunitori johtaa kansallisella tasolla merkittäviä keskusteluja liittyen työelämään, esimerkiksi ammattinimikkeiden sukupuolineutraaliudesta ja palkka-avoimuudesta. Yrityksen hieno tarina on saanut jatketta myös Ruotsissa, missä sen sisaryhtiö Jobbland on jo saavuttanut suosiota. Duunitorin kilpailuun ilmoitti pääomasijoittaja Gorilla Capital. Duunitorin kasvutarinaan pääset tutustumaan täällä. 

Howspace
Howspace on osallistamisen ja digitaalisen fasilitoinnin pilvipalvelu, joka mullistaa ihmisten tavan tehdä töitä. Howspace-työkalua käyttää tänä päivänä muun muassa YK ja yli 1000 muuta organisaatiota ympäri maailmaa. Tuotteen ensimmäisen kokeilun tulokset olivat niin hämmästyttäviä, että Howspacella päätettiin lähteä kansainvälistymään jo ennen kuin tuote oli koodattu valmiiksi. Yrityksen pohjana toimii sen perustajien intohimo saada aikaan todellista ja pysyvää muutosta ja siksi Howspace on annettu esimerkiksi ukrainalaisten startup-firmojen käyttöön. Howspacen kilpailuun ilmoitti pääomasijoittaja Inventure. Howspacen kasvutarinan pääset lukemaan täältä. 

Sitowise
Rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointiyritys Sitowise löytää parhaat sekä vastuullisimmat ratkaisut rakentamiseen ja vastaa Suomessa Raide-Jokerin kaltaisista tunnetuista infrastruktuurihankkeista. Sitowise on perustamisestaan lähtien kasvanut odotettua tahtia nopeampaa ja viime vuonna yritys listattiin pörssiin. Nyt rakennetun ympäristön asiantuntija on laittanut paukut Ruotsiin, missä sen ketterä ja ihmisläheisen haastajan identiteetti on jo valloittanut paikalliset tekijät. Sitowisen kilpailuun ilmoitti pääomasijoittaja Intera Partners. Sitowisen kasvutarinan löydät täältä.

 

Kasvunrakentaja-kilpailun voittaja julkistetaan Pääomasijoittajat ry:n Syysseminaarissa 5.10.