Vuoden 2021 Kasvunrakentaja-kilpailun voittajaksi valittiin Kotkamills

Kasvutarinat

Muovia sisältäville kahvikupeille vaihtoehtoa rakentanut kymenlaaksolainen Kotkamills on valittu kahdeksatta kertaa järjestetyn Kasvunrakentaja-kilpailun voittoon. Rohkealla riskinotolla ja hurjalla sinnikkyydellä tuomariston valloittanut kasvuyritys on ratkaisemassa aikamme suuria, globaaleja haasteita.

Kotkamills sai tuomaristolta kiitosta siitä, että varsinkin tässä maailmantilanteessa tarvitaan yrittäjiä, jotka kehittävät uusia ratkaisuja ja luovat uutta.

Tuomaristossa olivat mukana kasvun rakentamisen asiantuntijat – F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Talouselämän entinen päätoimittaja ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Emilia Kullas ja Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman.

”On ilahduttavaa nähdä, miten hyvin perinteisen toimialan sisällä luodaan jotain täysin uutta. Missä muualla tällaista olisi voitu tehdä, mehän olemme vihreä kullan maa”, kommentoi Emilia Kullas, tuomariston puheenjohtaja.

”Tässä tarinassa näkyy myös riskinotto, jota ovat jakaneet yrittäjä, työntekijät ja pääomasijoittaja yhdessä. Yhteistyöllä on ollut valtava vaikutus”, jatkaa Henrik Husman.

Kotkamills vakuutti tuomariston myös sillä, miten maailman suuria ongelmia on lähdetty ratkaisemaan. Uusia ratkaisuja etsiviä yrityksiä ja rohkeita yrittäjiä tarvitaan enemmän kuin koskaan.

”Lämpimät onnittelut voittajalle. Vastuullisuus on merkittävä asia myös tulevaisuuden parhaiden yritystarinoiden rakentumisessa, ja Kotkamills on hieno esimerkki siitä, miten perinteiden päälle tehdään uutta”, kommentoi Hannu Suonio, PwC:n partneri.

Kahdeksatta kertaa järjestetyssä Kasvunrakentaja-kilpailussa Pääomasijoittajat ry ja PwC etsivät pääomasijoittajien kohdeyrityksistä kyseisen vuoden mielenkiintoisinta ja innostavinta tarinaa, johon liittyy tärkeänä osana kasvun rakentaminen yhdessä pääomasijoittajan kanssa. Tänä vuonna kilpailun voitosta kisasi kova kolmikko: kiinteistönhuoltoon pohjoismaissa erikoistunut PHM Group, työkaluja markkinointidatan käsittelyyn tarjoava Supermetrics ja muoville vaihtoehtoja muovaava Kotkamills.

”Juuri tällaisten tarinoiden avulla haluamme rohkaista kaikkia suomalaisia yrityksiä kasvupolulle. Tämän päivän kolme finalistia ovat keskenään aivan eri toimialoilta, mutta niitä yhdistää rohkeus kasvaa ja kurkottaa korkeammalle – ja tietenkin myös tiivis yhteistyö pääomasijoittajien kanssa. Juuri näin rakennetaan kestävää kasvua, yhdessä”, iloitsee Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Pia Santavirta.